Vicdansız Anne Baba Engelli Kızlarını Ortada Bıraktı

Adana'da aylık bin lira ücretle bakıcıya bırakılan 5 yaşındaki engelli kız çocuğu, annesi 1.5 ay boyunca arayıp sormayınca bakıcısı tarafından polis merkezine götürülmek zorunda kalındı. Küçük kızın babası da kızını almayacağını ve kızının yurda verilmesini istendi.

28.04.2018-09:45 - (Son Güncelleme: 28.04.2018-11:20) Vicdansız Anne Baba Engelli Kızlarını Ortada Bıraktı

Bölgedeki kaynaklardan edinilen bilgiye göre yaşanılan olay Yüreğir ilçesine bağlı Ulubatlı Hasan Mahallesi’nde oldu.  İddiaya göre, Ahmet Ü. ile Bedriye K. (22) 6 yıl önce evlenmişti. Çift, dünyaya yüzde 50 zihinsel engelli olarak gelen kız bebeklerine ‘Ayşe’ ismini verdi. Şiddetli geçimsizlik yaşayan çift 2015 yılında boşanma kararı aldı. Boşanmalarının akabinde mahkeme çocuğun velayetini anneye verdi.

Anne Bedriye K. çocuğuna bakamayınca ona bakması için L.U. isimli bir kadınla aylık bin lira ücret karşılığında anlaştı. Fakat aradan 1.5 ay geçmesine rağmen Bedriye K. Kızını aramadı, sormadı, yanına dahi gelmedi ayrıca bakıcıya para da vermedi. Bunun üzerine L.U. anneyi arayıp kızını almasını istedi.

Anne parayı vereceğini söyleyip bakıcıyı oyaladı ancak ne para verdi, ne de geldi. L.U. bu kez de kızın babasına ulaşıp engelli çocuğunun 1.5 aydır kendisinde olduğunu, eski eşinin para vereceğini fakat vermediğini anlattı kızı gelip almasını istedi. Baba da kızı almayacağını, yurda vermesini istedi. L.U. anne ve babanın bu duyarsızlığı karşısında kız çocuğunu polis merkezine götürüp durumu polis ekiplerine anlattı.

ANNE BABA SAHİP ÇIKMADI DEVLET SAHİP ÇIKTI

Polis merkezi ekibi L.U.'nun ifadesini almasının sonrasında çocuk şube müdürlüğü ekiplerine haber verdi. Gelen ekipler yüzde 50 zihinsel engelli olan, yürümekte ve konuşmakta zorluk çeken kız çocuğunu alarak sevgi evlerine götürdü. Yürümekte zorluk çeken küçük kız, polislerin koluna girerek polis otosuna doğru bindirildi. Kendisini görüntüleyen gazetecilerin “Annen nerede?” sorusuna “Anne gitti” diye cevap vermesi yürekleri dağladı.

Küçük Ayşe sevgi evlerine teslim edilmesinin ardından polisin ulaştığı anne ve baba hakkında "aile yükümlülüğünü ihlal" suçundan işlem başlatıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal