Üniversite Mezunlarına Müjde! 25 Bin 500 Personel Alıncak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu yıl 18 bin 426 mezunun emniyet teşkilatına katılacağını, yıl sonuna kadar ise teşkilata 25 bin 500 kişilik daha alım planlandığı söyledi. Emniyet teşkilatına 25 bin 500 kişilik alım planlanıyor.

19.07.2018-16:01 - (Son Güncelleme: 19.07.2018-16:12)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, salonda bulunan polis adaylarını sadece "kadro alsınlar veya iş sahibi olsunlar" diye değil, Türkiye’nin bu konu açığı olduğu için emniyet teşkilatına aldıklarını ifade etti. Bakan Soyu, dünyada kötülüklerin ve suçun arttığını, kötü insanların boş durmadığını, suç örgütlerinin her gün yeni bir suç, yeni bir acı icat ettiklerini belirterek ihtiyaca vurgu yaptı.

TERÖR KÜRESEL BİR ŞİRKETTİR

Terörün artık küresel bir şirket gibi küresel bir akılla yönetildiğini, yıllardır ülkemizde bir şekilde varlığını devam ettiren DHKP/C ve PKK'ya, DEAŞ ile FETÖ gibi yeni terör örgütlerinin eklendiğini anımsatan İçişleri Bakan Süleyman Soylu, "Dün gece Şırnak kırsalında, Van Emniyet Müdürlüğümüze ait insansız hava aracı 7 tane teröristi gördü hemen diğer bir insansız hava aracımızı çağırdı. Orayı kontrol altına aldılar ve ardından hemen uçaklar istedik. Bir taraftan insansız hava aracımız, bir taraftan da uçaklarımızla birlikte sabahın erken saatlerinde 7 teröristi etkisiz hale getirdik’’ şeklinde konuştu.

25 BİN 500 KİŞİLİK ALIM

Türkiye’nin güvenliği ve huzur için büyük bir gayret sarf ettiklerini ifade eden Bakan Soylu, "Özellikle 15 Temmuz ve arkasındaki hain yapılanmanın güvenlik birimlerimizde yarattığı tahribatı kapatıp artıya geçmeye çalışıyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Emniyet teşkilatındaki polis sayısını 15 Temmuz sonrasındaki süreçte uTürkiye genelinde 68 bin 779 yeni polis eklediklerini dile getiren Bakan Soylu ‘’Yalnız İstanbul’da 17 bin 465 polis arkadaşımızı göreve başlattık’’ ifadelerine yer verdi.

‘’Bugün 21. dönem mezunlarımızla birlikte bu yıl için 18 bin 426 evladımız emniyet teşkilatımıza katılmış olacak’’ müjdesini veren Soylu ‘’Yıl sonuna kadar 25 bin 500 kişilik daha alım planlıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl da 35 bin yeni öğrenci alacağız'’ diyerek müjde üstüne müjde verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal