Uluslararası Finans Kurumu: Türkiye Yabancı Yatırımcılar İçin Cazip Bir Ülke

Uluslararası Finans Kurumu Başkan Yardımcısı, Türkiye'nin uzun vadeli yatırımcılara yatırım fırsatları sunduğunu söyledi.

14.11.2018-13:31 - (Son Güncelleme: 14.11.2018-13:28) Uluslararası Finans Kurumu: Türkiye Yabancı Yatırımcılar İçin Cazip Bir Ülke

Uluslararası Finans Kurumu Başkan Yardımcısı, Türkiye'nin uzun vadeli yatırımcılara yatırım fırsatları sunduğunu söyledi. Dünya Bankası'nın Uluslararası Finans Kurumu (IFC) başkan yardımcısı, güçlü ekonomik temelleri, çevik özel sektörü ve genç nüfusu ile Türkiye uzun vadeli yatırımcılar için cazip bir ülke olduğunu belirtti. IFC'nin Latin Amerika ve Karayipler için Başkan Yardımcısı ve Avrupa ve Orta Asya'da yaptığı açıklamada, “Ülkemizde uzun vadede potansiyel olarak yatırım yaptığımız birçok sektörde fırsatlar var” dedi. IFC'nin yaklaşık 55 yıl önce Türkiye'ye ilk yatırım yaptığını ve 32 yıldır zeminde faaliyet gösterdiğini belirtti. Ayrıca IFC'nin, dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan İstanbul ofisinde 100'den fazla personele sahip olduğunu ve Türkiye'de çeşitli sektörlerde yeni yatırımlar aradığını söyledi. Baker, IFC'nin son 55 yıldaki toplam yatırımlarının yaklaşık 15 milyar dolara ulaştığını vurguladı.
Baker, Türkiye, küresel olarak IFC'nin gelişmekte olan pazarlar arasında en çok yatırım yaptığı ikinci ülke olduğunun altını çizdi.
1956'da kurulan IFC, Dünya Bankası Grubu üyesi olarak özel sektöre odaklanmış en büyük küresel kalkınma kuruluşudur. Dünya çapında 100'den fazla ülkede faaliyet göstermektedir.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal