Ülkemizde En Fazla Kanser Kaynaklı Ölüm Kırklareli'nde Yaşanıyor

Ülkemizde en fazla kanser ölümünün yaşandığı yer geçen geçen sene olduğu gibi bu sene de Kırklareli oldu. Uzmanlar bu oranın her sene arttığını söyleyerek önlem alınması gerektiğini ifade etti.

06.05.2019-13:56 - (Son Güncelleme: 06.05.2019-13:47)

Kırklareli, geride bıraktığımız sene kanser ölümleri sıralamasında TÜİK verilerine göre gene birinci basamakta yer aldı. Geçen yıla göre bu oran yüzde 1.29 artış kaydetti. Ergene Platformu Yürütme Kurulu Üyesi Gürcan Kırım, her yıl bu oranın arttığını ifade ederek, "Acil tedbir alınmalı" dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) iyi ve kötü huylu tümörler sebebiyle 2018'de gerçekleşen ölüm oranıyla alakalı Trakya Bölgesi'nin birinci sırada olduğunu duyurdu. Kırklareli'de kanser sebebiyle ölüm oranları 2017 senesinde yüzde 23.31 iken bu oran 2018 senesinde yüzde 24.6 olarak açıklandı.

RAPOR HAZIRLANIYOR ANCAK ÇÖZÜM ALINAMIYOR

Her yıl kanser ölümlerinde artış kaydeden Kırklareli'de çevre örgütleri ve insanlar kaygılı. Gazete Duvar'dan Hacı Bişkin'in aktardığına göre, Ergene Platformu Yürütme Kurulu Üyesi Gürcan Kırım, bu hususuta çözüm üretilmemesine tepki göstererek birçok defa rapor hazırladıklarını ancak çözüm alamadıklarını söyledi.

Raporda öne çıkanlar ise şu şekilde:

-Havzanın tek sulama nehri 4.sınıf su özelliğindedir (Hiçbir amaç için kullanılamayan su).

-Gıda ve topraktaki ağır metaller toksit seviyededir.

-İçme sularında istenilen değerlerin üstündeağır metal vardır.

İlimizde 365 günün 176'sında hava kirliliği değerleri, Dünya Sağlık Örgütü'nün sınır değerlerini geçti.

-2017 TUİK raporlarına göre İlimiz Kırklareli iyi ve kötü huylu tümör ölümlerinde, iller sıralamasında 1. basamakta yer almaktadır. Türkiye ortalaması yüzde 19.6 iken Kırklareli ortalaması yüzde 23.31'dir.

-Dolaşım sistemi, sindirim sistemi hastalıkları Türkiye ortalamasının üstündedir. Hastalıklar ve özürlü oranımız yüzde 33 ile Türkiye ortalamasının üstünde.

-Trakya insanı nerede yaşarsa yaşasın yüzde 90'ı kanser adayı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal