Tütün Yasağına Yeni Kılıf

Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, tütün yasağı için yeni bir uygulamanın başlatıldığının altını çizerek yeni yasakla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

23.10.2018-07:46 - (Son Güncelleme: 23.10.2018-07:40) Tütün Yasağına Yeni Kılıf

Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, tütün yasağı için yeni bir uygulamanın başlatıldığının altını çizerek yeni yasakla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kapalı alanlarda tütün içilmesine yönelik yasakları umursayan yok... Yetkililer, İstanbul’da nargile kafelerin tütün yasaklarını delmek için paravan rolü gördüğünü belirtiyor.

Kamuya açık kapalı mekânlarda tütün içilmemesine yönelik yasağa uyanlar kadar uymayanlar da giderek artıyor. Ne sigara içenler de, ne de mekân sahipleri para cezalarını hiçe sayıyor. Öyle ki İstanbul Koşuyolu'ndaki bir kafenin kapalı alanında hem tütün hem de nargile kullanımına göz yumuluyor. Türkiye'de kamuya açık kapalı mekânlarda tütün içenlere 124 TL, içenlere göz yuman işletme sahiplerine ise 5 bin TL civarında para cezası kesiliyor. Ancak bu cezaları takan çok az sayıda işletme var. Ve ceza verdikçe de akıllanmayan mekan sahipleri var.

Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, "Tütün yasağı ve tütün mamullerinin kapalı ortamlarda tütün yasağının uygulanması için 'Yeşil Dedektör' mobil uygulaması başlatıldı" dedi.

Öztürk, ardından konuşmasını şu şekilde devam ettirdi: "Vatandaşlar Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi'ne Alo 184 ihbar hattına yasa ihlalinde bulunabilecek. Her vatandaşın temiz hava soluma hakkı var. Bu ihlal edildiğinde aslında insan hakkı ihlal ediliyor. Yeşil Dedektör ile kullanıcı, ihlal bildirimini uygulama üzerinden konum ve mekân seçerek yapabiliyor. Bakanlığın denetim sistemine düşen bildirimler, saha denetim ekibine iletiliyor. Denetimler saha denetim ekipleri tarafından yapılıyor."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal