Tutuklu 2 Yunan Askerin Tutukluğuna Devam Kararı

Edirne'de askeri yasak bölgede yakalandıktan sonra mahkeme tarafından tutuklanan ve Türk-Yunan ilişkilerinin gerilmesindeki sebeplerden biri 2 Yunan askerin tutukluluğunun devam etmesine karar kılındı.

25.04.2018-17:54 - (Son Güncelleme: 25.04.2018-17:50) Tutuklu 2 Yunan Askerin Tutukluğuna Devam Kararı

Anadolu Ajansı'nın aktardığı habere göre, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı 'Hudut kartalları' adlı sınır birliği ekiplerinin devriye görevi esnasında Pazarkule bölgesinde 1 Mart'ta yakalandıktan sonra tutuklanan Yunan askerler teğmen Aggelos Mitretodis ile astsubay çavuş Dimitros Kouklatzis'in tutukluluk durumu, 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından yorumlandı.

Yunanistan ordusu askerlerinin avukatları Hakan Yalçıntuğ ve Selin Özel, celsede askerlerin tahliyesini istedi. Celse sonunda hakimlik, askerlerin tutukluluk durumlarının devam etmesine karar verdi.

Askeri yasak bölgede yakalandıktan sonra tüfeklerine el konulan Yunan askerler, Edirne Jandarma Komutanlığı'na bırakılmıştı.

Jandarmadaki işlemleri sonlanan ve adliyeye çıkarılan iki Yunan asker, savcılıktaki ifadelerinin sonrasında 'askeri casusluğa girişim' ve 'askeri yasak bölgeye girmek' suçlarından tutuklanmaları isteiğiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmişti.

Mahkeme, 2 Mart'ta teğmen Mitretodis ile çavuş Kouklatzis'in askeri yasak bölgeye girmek suçundan tutuklanmasına karar kılmıştı.

İki askerin ifadelerinde, karda gördükleri ayak izlerini takip etmeleri sonucu Türkiye tarafına geçtiklerini ve cep telefonlarındaki görüntüleri, üst rütbelilere göndermek amacıyla kayıt altına aldıkları ileri sürdükleri bilgisi öğrenilmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal