Türkiye'nin İlk Millet Bahçesi'nin Açılacağı Yer Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 24 Haziran seçimlerinde açıkladığı Millet Bahçesi projesi gerçek oluyor. Türkiye'nin ilk Millet Bahçesi Sivas'ın Kangal ilçesinde açılacak.

19.07.2018-14:53 - (Son Güncelleme: 19.07.2018-14:47) Türkiye'nin İlk Millet Bahçesi'nin Açılacağı Yer Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'nin seçim beyannamesini ilan ederken aktardığı 'Millet Bahçesi' projesi için ilk hamle Sivas'ta atıldı. Kangal ilçesinde belediye tarafından yapımı bitirilen mesire alanına 'Millet Bahçesi' ismi verildi. İnşasına geçtiğimiz sene başlanan ve Kangal Belediye Meclisi'nin aldığı kararla adı 'Millet Bahçesi' olan tesisin yakında hizmete açılacağı kaydedildi. Yaklaşık 30 bin metrekarelik yere inşa edilen Millet Bahçesi'nin maliyetinin ise yaklaşık 1 milyon TL olduğu bildirildi.

İLÇEYE 6 KM UZAKLIKTA

Kangal Belediye Başkanı Mehmet Öztürk, Türkiye'de ilk 'Millet Bahçesi'nin ilçelerinde olacağını söyledi. Öztürk, "24 Haziran genel seçimlerinde sayın Cumhurbaşkanımızın özellikle büyük şehirlerde bu şekil bir projesinin, fikrinin olduğunu kamuoyuyla paylaşması bizde de heyecan yarattı. Biz buraya geçen sene başlamıştık. 30 bin metrekarelik bir yeri, piknik mesire alanı olarak her türlü donatılarını tamamlayarak hazır duruma getirdik. Allah nasip eylerse yakında da açılışı yapılacak fakat ad koymamıştık. Karanlık köyüne yakın bir konum, ilçeye 6 kilometre mesafede burası. Sayın Cumhurbaşkanımızdan haber alınca, adı Karanlık olmasından sebeple insanlar eleştiriyor bunu, buranın ismini 'Millet Bahçesi yapalım biz' dedik. Arkadaşlarımız adlarını da yazdırdı, çalışmaları yapıyorlar. İki hafta önce cuma günü belediye meclis kararımızla buranın kararını alıp, Türkiye'de belediye meclis kararı olan ve adı verilen ilk 'Millet Bahçesi'ni Sivas'ın marka ilçesi Kangal'ımıza kazandırdık. Bundan sebeple gayet memnunuz, mutluyuz. İnsanlarımızda da o mutluluğu onların gözlerinde, söylemlerinde fark ediyoruz" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal