Türkiye'nin Doğusu İçin Çığ ve Sağanak Uyarısı

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre kuvvetini arttıracak olan rüzgar Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ki şehirlerde çığ tehlikesini ve sağanak yağmuru da beraberinde getirecek. Batı illeri için ise bahara özgü çiğ ve puslu hava etkili olacak.

14.03.2019-13:06 - (Son Güncelleme: 14.03.2019-12:44) Türkiye'nin Doğusu İçin Çığ ve Sağanak Uyarısı

Meteoroloji'den yapılan son açıklamalara göre; Ülke geneli parçalı ve çok bulutlu olacak. Akdeniz, İç Anadolu, Karadenizin büyük bölümü ve Güneydoğu Bölgesi yağışlı olacak. Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölggesinde yer yer sağanak yağış geçişleri görülecek. Yüksek alanlarlarda kar yağışı gözlemlenecek.

Marmara Bölgesinde gece saatlerinden itibaren pus ve sis etkili olacak. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde kuvvetli rüzgarlar etkili olacak. Rüzgar hızıyla beraber çığ tehlikesi oluşacak.


SAĞANAK UYARISI

Antalya ve Mersin çevresinde kuvvetli yağışlar görülecek. Sel tehdidine karşı dikkatli olunması gerekiyor.

YAĞMUR VE KAR YAĞIŞI UYARISI

Şırnak ve Hakkari'de etkili olacak yağış zaman zaman kara dönecek ve rüzgarların da etkisiyle beraber ulaşımda, günlük hayatın içindeki faaliyetlerde kısıtlamalar yaşanacak. Bu durumlara karşı tedbirli olunması gerekiyor.


ÇIĞ TEHLİKESİ

Güneydoğu kesiminde yaşanakacak kuvvetli rüzgar ve yağış çığ riskini arttıracak. Muş çevresinde vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

3 BÜYÜK İLDE HAVA DURUMU

İSTANBUL Gece 7°C - Gündüz 12°C Parçalı, çok bulutlu

ANKARA Gece 2°C - Gündüz 12°C Parçalı, çok bulutlu

İZMİR Gece 8°C - Gündüz 17°C Çok bulutlu

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal