Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan F30'larla İlgili Açıklama Geldi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, F35'lerin şuan için olması gerektiği gibi işlediğini ve istenen tarihlerde Malatya'da olacağını söyledi. Bu süreçte altyapı çalışmalarının da bitirildiğini belirtti.

14.03.2019-12:09 - (Son Güncelleme: 14.03.2019-17:58) Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan F30'larla İlgili Açıklama Geldi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, önemli açıklamalar yaptı. S-400 hava ve füze savunma sisteminin tedariğiyle alakalı olarak, Türkiye'nin durumunun açık olduğunu dile getiren Akar, Türkiye'nin çevredeki ülkelerden hava tehdidi ve saldırılarıyla karşı karşıya olduğunu hatırlattı. Bakan Akar, Bu duruma çare bulmak gerek diyerek izahatta bulundu.

2011'den sonra bu hususun çözülmesi gereken bir konu haline geldiğini belirten Akar, NATO'ya müracaat ettiklerini belirtti.

O DÖNEMDE HAKLI BİR TALEPTE BULUNDUK

NATO'nun tedariklerinin geçici olduğunu ve kendi bekamız için bu füze sistemlerine ihtiyaç duyduğumuzu o dönemde de dile getirdiğimizi belirttik dedi.

 90'lı yılların sonundan bu yana hava, füze savunmamız nasıl olacağı konusu TSK ve Türkiye'nin problemiydi.

Bununla alakalı birçok çalışma zaten yapıldı. 2011 bunu biraz daha hızlandırdı. Busebeple mevcut arayışlarımız daha sistematik duruma getirildi.

Kriterler oluşturuldu, görüşmeler başladı. Kriterlerimizin birincisi yeteri kadar pazar olduk, bundan sonra olmayacağız diyoruz. Herhangi bir silahı, aracı aldığımızda bunun teknolojisini, üretimini, bunun ihracını, modernizasyonunu istiyoruz.

Belirlenen kriterlere en uygun cevabı veren Rusya ile anlaşma sağlandı ve imzalar atıldı ve bu gerçekleşti. Hala bu durumda iken ABD dahil NATO'daki müttefiklerimize hava savunma sistemleri tedariki için talep mektupları yazdık.

ABD tarafından 17 ay sonra cevap verildi. Dolayısıyla bizim buradaki acil ihtiyacımız görmemezlikten gelinmemeli. Bizim NATO'dan koptuğumuz yok. Biz NATO'ya karşı hangi sorumluluklarımız varsa bunları eksiksiz, aksaksız yerine getiriyoruz" diye konuştu.

KASIM'DA TESLİM


Akar, F35 konusunda; bunun ABD'liler tarafından da dile getirildiğini söyleyerek, "F-35 konusundaki bütün sorumluluklarımızı hem finansal hem de diğer konulardaki güvencelerimizi  sorunsuz, eksiksiz en iyi yerine getiren ülkelerden biri olduğumuzu dile getirdiler. Paramızı, ortaklık payımızı ödemişiz, bu arada bize düşen bazı parçaların tasarlanması, imali var, bunları eksiksiz yapmaya devam ediyoruz. Bir takım açıklamalar olmasına rağmen F-35 şu anda normal işliyor görünüyor. Bizim pilotlarımız, bakım personelimiz ABD'de eğitim görmeye devam ediyor. Kasım'da bu uçakların Malatya'ya gelmesini bekliyoruz. Bununla ilgili Malatya'daki altyapı hazırlıklarımız bitti" diyerek açıklamasını noktaladı.

Son Dakika Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal