Türkiye'den İsrail'e Ağır Darbe!

Ortak tabikat gerçekleştiren ve doğalgaz arayışında olan ülkelere karşı Türkiye ve Kuzey Kıbrıs da ciddi adımlar atıyor. Akdeniz’in doğusunda 'Notam' savaşları baş göstermeye başladı.

27.12.2017-10:08 - (Son Güncelleme: 27.12.2017-09:58) Türkiye'den İsrail'e Ağır Darbe!

Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin bir başına sözde Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) ilanını hiçe sayan Türkiye, Doğu Akdeniz’de petrol ve doğalgaz arayan ve tatbikatlar gerçekleştiren Yunanistan, İsrail ve Güney Kıbrıs’ı NOTAM vererek engel koydu.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Doğu Akdeniz’de hava tatbikatı yapan Yunanistan ve İsrail ile denizde de sondaj çalışması gerçekleştiren uluslararası firmaları endişeye düşürdü, Aralık ayında 4 kez NOTAM (Havacıları uçuş ve yer emniyetini etkileyebilecek bazı önemli durumlardan haberdar etmek için yayımlanan bildiri) çekti. Elde edilen bilgilere göre, Uzmanlar Türk Hava Kuvvetleri’nin yaptığı bu hareketlerin Yunanistan, İsrail ve Rumlar için hayati önem taşıdığını ifade ediyor.

Bir taraftan Doğu Akdeniz’de petrol/doğalgaz sondaj çalışmalarında bulunan, tatbikatlar yapan üç ülke, bir taraftan da Türkiye ve KKTC’yi sıkıştırmaya çalışıyor. Türkiye’den cevap gelmesi uzun sürmedi. Son olarak Aralık ayında bölgede tatbikat gerçekleştiren üç ülkeye karşı Türkiye tatbikatlı ve NOTAM’lı engelleme yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal