Türkiye İki Kıtayı Birbirine Bağlamaya Çalışıyor

Ulaştırma bakanı, iki kıtanın ticaret hacminin günde 1,5 milyar dolara ulaştığını ve bunun 2025 yılına kadar 740 milyar dolar olmasının beklendiğini açıkladı.

28.11.2018-14:10 - (Son Güncelleme: 28.11.2018-14:03) Türkiye İki Kıtayı Birbirine Bağlamaya Çalışıyor

Ulaştırma bakanı, iki kıtanın ticaret hacminin günde 1,5 milyar dolara ulaştığını ve bunun 2025 yılına kadar 740 milyar dolar olmasının beklendiğini açıkladı. Ulaştırma ve altyapı bakanı Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Türkiye'nin mega projeleriyle, Lapis Lazuli taşıma koridoru aracılığıyla Asya'yı Avrupa'ya bağlamak için büyük çaba sarf ettiğini söyledi. Türkmenistan'ın Türkmenbaşı bölgesinde, Taraf Devletlerin Ulaştırma Bakanlarının Uluslararası Konferansına hitaben Cahit Turhan, iki kıta arasındaki ticaret hacminin günde 1,5 milyar dolar olduğunu söyledi. Turhan, Avrupa-Asya ticaret hacminin 2025 yılına kadar 740 milyar dolara ulaşmasının beklendiğini belirterek, iki kıta arasında ulaşımın gelişmesinin de hedefe ulaşmak için çok önemli olduğunu belirtti. Taşımacılık altyapılarının gelişiminin "önemli ama yeterli olmadığını" söyledi. Belli güzergâhların ulaşım koridorlarına dönüştürülmesinin sadece ulaşımın multimodal alternatifleri ve lojistik tesislerini geliştirerek mümkün olduğunu ekledi. Türkmenistan'ın bakanlar kurulu başkan yardımcısı Mehmet Han Cakiyev, İpek Yolu'nun yeniden canlandırılması faaliyetlerinin bölgesel ve ulusal olarak arttığını söyledi.

Kasım 2017'de beş ülke (Türkiye, Afganistan, Türkmenistan, Azerbaycan ve Gürcistan), Kabil Lazuli Koridoru anlaşmasını imzaladı. Bu proje, Kabil ile Avrupa'yı Türkmenistan ve Türkiye üzerinden birbirine bağlayan önemli bir uluslararası ticaret ve ulaştırma koridoru projesi oldu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal