Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna ile Rusya Arasındaki Gerginliğe El Attı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna ile Rusya arasındaki gerginliğe el attı. Erdoğan önce Rusya lideri Putin ile ardından da Ukrayna lideri Poroşenko ile telefonda görüştü.

28.11.2018-14:03 - (Son Güncelleme: 28.11.2018-13:56) Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna ile Rusya Arasındaki Gerginliğe El Attı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko ile görüşmelerinde iki devlet arasındaki tansiyon ele alındı.

Her iki ülkeyi da dinleyen ve tansiyon ile alakalı endişelerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, problemleri diplomatik yollarla çözümlemenin önemini vurguladığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün, Karadeniz'de Rusya ile Ukrayna arasında yükselen tansiyon ile alakalı gerilimden dolayı üzüntü duyduklarını söyleyerek şöyle demişti:

"Her iki ülkeyle de kurduğu ilişkiyi ileriye taşıma umudundayız. Karadeniz'in bir an önce barış denizi haline gelmesini istiyoruz. Rusya ve Ukrayna'ya problemlerini diyalog yoluyla çözme çağrımızı yineliyoruz. Bu iki ülkeyi biz, yan yana görmekten mutluluk duyarız. Bu iki devletin insanlarının tekrar tarihi geçmişlerine dönmelerinde yarar görüyoruz."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal