Türk Savunma Sanayi Fuarı Pakistan'da Açıldı

Türkiye ve Pakistan'dan savunma sanayi firmalarının sektör temsilcileriyle buluştuğu "5. Defence Port Turkey" fuarı Pakistan'da kapılarını açtı.

24.10.2019-15:31 - (Son Güncelleme: 24.10.2019-15:29)

Türkiye ve Pakistan'dan 30'u aşkın savunma sanayisi firmasının ürünlerini tanıttığı ve sektör temsilcileriyle buluştuğu "5. Defence Port Turkey" fuarı Pakistan'da başladı.

Başkent İslamabad'da yapılan açılışa, Pakistan Parlamento İlişkileri Bakanı Azam Svati, Savunma Üretim Bakanlığı Müsteşarı Muhammed Zahid Latif, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Mustafa Şeker, Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi İhsan Mustafa Yurdakul ile çok sayıda yabancı devlet temsilcisi ve askeri erkan katıldı. 

Açılışta konuşan Svati, fuarın Pakistan'da düzenlenmesinin ikili ilişkilerdeki gücün işareti olduğunu belirterek, "Bölgelerimizdeki gelişmeler nedeniyle güvenliğimize yönelik ciddi tehditler iş birliği gerektirmektedir. Bu iş birlikleri ikili ya da bölgesel olmanın da ötesine geçmelidir." diye konuştu.

Savunma alanındaki teknolojik gelişmelerin de önemli olduğuna işaret eden Svati, şu ifadeleri kullandı:

"Dünyanın daha güvenli ve istikrarlı olması için savunma alanında teknoloji kullanımının önemli bir rolü bulunmaktadır. Çok şükür ki Türkiye ve Pakistan, bölgelerinde güvenlik ve istikrarın sağlanması adına görevini yerine getiren iki sorumlu ülkedir. Bunun yanında bölgelerimizdeki dönüşümler karşısında kurduğumuz ilişkilerimiz sadece barışı ve istikrarı sağlamamıza değil, ekonomik ve sosyal gelişmemize de katkı sunmaktadır." 

Svati, Türk savunma sanayisinin dünya standartlarında bir güce ulaştığına vurgu yaparak, bu noktada Pakistan'ın da savunma alanındaki bilimsel araştırmalarıyla Türk savunma sanayisinin gelişmesine destek olabileceğini kaydetti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal