Türk Konvoyuna Yapılan Saldırıyla İlgili Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Açıklama

İdlib'de Türk konvoyuna gerçekleştirilen saldırıyla alakalı açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "Rus muhataplarımızla iletişim içindeyiz" dedi.

20.08.2019-14:07 - (Son Güncelleme: 20.08.2019-14:10) Türk Konvoyuna Yapılan Saldırıyla İlgili Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Açıklama

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile El Salvador Dışişleri Bakanı ortak basın toplantısı yaptı. Bakan Çavuşoğlu, İdlib'de TSK konvoyuna gerçekleştirilen saldırılarla alakalı da soruları cevapladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

EL SALVADOR'A BÜYÜKELÇİLİK AÇILACAK

"El Salvador Ankara'da büyükelçilik açmak istiyor. Bizde açılacak büyükelçilik olarak her türlü desteği vereceğiz. Biz de El Salvador'da büyükelçilik açacağız".

TSK KONVOYUNA SALDIRI: REJİMİN ATEŞLE OYNAMAMASI GEREKİYOR

"Rus muhataplarımızla iletişime geçtik. 9. Gözlem Noktası'nı bir yere taşımak gibi bir niyetimiz yok, arkadaşlarımız gerekli önlemleri alıyor. Rejimin ateşle oynamaması lazım, askerlerimizin güvenliği için ne gerekiyorsa yaparız. Fakat işin o noktaya gelmesini istemeyiz. Bir an önce siyasi sürece odaklanmamız gerek. Zaten Eylül ayında biliyorsunuz Türkiye-İran- Rusya üçlü zirve yapılacak.

ABD İLE MÜŞTEREK HAREKAT MERKEZİ

"ABD'den yetkililer gelmeye başladılar çalışmalar devam ediyor. Her hususta anlaştık dersek olmaz. Farklı düşündüğümüz alanlarda tabii ki biz müzakeremizi yapacağız. Olur, olmazsa bizim kendi planımız, oraya girme hususunda var. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı nettir."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal