İBB, İstanbulluları Ani Su Baskınlarına Karşı Uyardı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2 gün süresince İstanbul'da aralıklarla sağanak yağış riski olduğunu ve meydana gelebilecek su baskınlarına karşı önlem alındığını duyurdu.

20.08.2019-14:04 - (Son Güncelleme: 20.08.2019-14:00) İBB, İstanbulluları Ani Su Baskınlarına Karşı Uyardı

İBB’den paylaşılan açıklamada şu sözler yer aldı: “Meteorolojik verilere göre, İstanbul’da Perşembe gününe dek aralıklarla sağanak yağmur riski var. İBB, yağış sebebiyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı önlemlerini aldı. Vatandaşlar da ani yağmur ve su baskını riskine karşı uyarılıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İBB AKOM’un bilgilerine göre, İstanbul güne 21 dereceler civarında seyreden serin hava ile beraber parçalı bulutlu bir gökyüzü ile başladı. İlerleyen saatlerde bulutlanmanın artması, havada parçalı yer yer çok bulutlu bir gökyüzünün hakim olması beklenirken, önümüzdeki 2 gün süresince aralıklı yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin olacağı düşünülüyor. Hafta boyunca sıcaklıkların mevsim normalleri civarında 29-32 derece aralığında gitmesi, hafta ortasına dek (Perşembe) havada yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin olabileceği düşünülüyor. İBB birimleri, ani ve kuvvetli yağan yaz yağmurlarının yollarda göllenme ve kot seviyesinin altında kalan yerlerde su baskını hadiselerine sebep olmaması için önlemlerini aldı. Vatandaşlar da su baskınlarına karşı dikkatli olmaları hususunda uyarılıyor.”

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal