Tunceli Belediye Meclisi'nin Dersim Kararına Mahkeme Engel Oldu

Tunceli Belediye Meclisi'nin belediye binalarından Tunceli ibaresini kaldırarak "Dersim" ibaresinin konması kararı mahkemeden geri döndü.

24.05.2019-16:42 - (Son Güncelleme: 24.05.2019-16:38)

Tunceli Belediyesi'nin tabelasının "Dersim" olarak değiştirilmesine dönük verdiği karar, uygulanamadan Valiliğin başvurusu ardından Erzincan İdare Mahkemesi tarafından durduruldu.

7 Mayıs'ta Tunceli Belediye Meclisi, Türkiye Komünist Partisi'nden aday olarak seçilen ve "Komünist Başkan" olarak tanınan Fatih Mehmet Maçoğlu liderliğinde gerçekleştirilen toplantıda belediye hizmet binasında "Tunceli" adının kaldırılarak "Dersim" adının yazılması kararı verildi. Bu karar ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli başta olmak üzere Maçoğlu'nu seçimden önce destekleyenlerin de içlerinde olduğu ülke çapında bir çok kişi bu duruma karşı çıkarak tepkilerini açıkladı.

VALİLİK BAŞVURDU, MAHKEME DURDURDU

Meclis kararının Tunceli Valiliği'ne gelmesi ardından aynı gün valilik, Tunceli Belediye Başkanlığı'ndan "Tunceli" ibaresinin kaldırılarak "Dersim" ibaresinin yazılmasına yönelik karar aldığını hatırlatılarak söz hususu belediye meclisi kararının hukuka ve yasal mevzuata aykırı olduğu iddiasıyla Erzincan İdare Mahkamesi'ne gönderilmesi için Asliye Hukuk Mahkemesi'ne müracaatta bulundu.

Asliye Hukuk Mahkemesi'nin başvuruyu göndermesi üzerine kararı görüşen Erzincan İdare Mahkemesi, işlemin yürütülmesinin durdurulmasına karar verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal