TSK PKK Operasyonu! İlk Kez TOW Füzesi Çıktı

TSK'ın terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları hainlere nefes aldırtmıyor. Çok sayıda mağara ve sığınak yok edilirken, sığınaklarda ilk TOW füzesine rastlandı.

15.04.2018-15:10 - (Son Güncelleme: 15.04.2018-15:06) TSK PKK Operasyonu! İlk Kez TOW Füzesi Çıktı

Geçtiğimiz sene aralarında yeşil, turuncu, mavi ve gri kategorilerde bulunan 114 öldürüldüğü Tunceli’de, 2018’in ilk 3,5 ayında 17 PKK’lı etkisiz hale getirildi, 84 sığınak imha edildi.

Ölü olarak ele geçirilen 17 teröristten 1’i kırmızı, 1’i turuncu, 4’ü ise gri kategoride aranan PKK’lı yönetici çıktı. Genellikle el yapımı patlayıcı ile sığınakları tuzaklayan hainlerde ilk defa TOW füzesi bulundu. Teröristlerin TOW füzesini bir sığınağa tuzakladığı, timlerin büyük dikkati ile bulundu.

Askerlerimiz, bölücü terör örgütü PKK’ya karşı 2017 senesinde yaptığı başarılı operasyonlara 2018 senesinde de devam ediyor. Bölücü PKK’nın bazı sol örgütlerle ilişki sağladığı Tunceli’de de 2018’de 6’sı sözde yönetici kadrosundan 17 terörist öldürüldü. 2017 yılında ise 94’ü ölü 114 terörist öldürülmüştü.

LİSTEDE YER ALANLAR ÖLDÜRÜLDÜ

6’sı ödüllü listede yer alan 17 terörist öldürüldü, 2018 yılında bugüne kadar Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) desteğiyle Tunceli’de komando, jandarma ve polis özel harekat timleri tarafından PKK’ya çok sayıda saldırı düzenlendi. İnsansız hava araçları(İHA) ve helikopterlerin havadan destek verdiği saldırılarda “kırmızı” listede aranan ve 9 güvenlik görevlisi ile 1 öğretmeni şehit eden sözde Erzurum saha sorumlusu "Panzer Kemal" takma adlı Medeni Sayılgan, "turuncu" listede yer alan terör örgütü PKK’nın sözde Nazımiye gücü sorumlusu "Mahir" takma isimli Cihan Kıt”, gri listede bulunan sözde Pülümür sorumlusu Delila takma adlı Zeynep Miran, Baran takma adlı Haydar Gül, Soro Amed kod adlı Mehmet Reber Çetin, Harun Munzur takma adlı Maşallah Malazgirt’in de aralarında bulunduğu 17 terörist öldürüldü.

Tunceli bölgesinde özellikle girilmez denilen “Kızılmescit, Kutuderesi, ve Aliboğazı” gibi yerlere 2017 yılında başarılı operasyonlar düzenleyerek 150 sığınağı yok eden timler, bu yılın ilk 3,5 ayında da çok sayıda sığınak ve mağarayı yok etti. Gerçekleştirilen operasyonlarda terör örgütü PKK’lı teröristlerin kullandığı 84 sığınak ve mağara yok edildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal