TSK Afrin'e Yardım Tam Donanımlı Hastane Kuruldu

Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütü YPG/PKK’dan temizlenen Cinderes beldesinde Acil Yardım Hastanesi kurdu.

21.04.2018-17:08 - (Son Güncelleme: 21.04.2018-17:23)

Bölgede bulunan haber kaynaklarının aktardığı, Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütü YPG/PKK’dan temizlenen Cinderes beldesinde Acil Yardım Hastanesi kurduğu görüntüler kamuoyuna paylaşıldı.  

Türk Silahlı Kuvvetleri ile Özgür Suriye Ordusu unsurlarının, terör örgütü YPG/PKK'dan temizlediği Cinderes bölgesi sakinleri için kurulan hastanede ücretsiz bir şekilde ilaç ve tedavi imkanı sağlanıyor.

Kurulan acil yardım Hastanesinde, çocuk, dahiliye, fizik tedavi ve kulak burun boğaz bölümlerinin yanı sıra laboratuvar ve radyoloji hizmeti de verildiği aktarıldı

ACİL YARDIM TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDEN

Acil tıp, anestezi, göz ve genel cerrahi uzmanının da bulunduğu hastanede diş ve kadın doğum bölümünün de kurulması için çalışmalara başlanıyor

400 KİŞİYE HER GÜN HİZMET VERİLİYOR

Hastane, 400 kişi kapasitesiyle haftanın her günü kesintisiz 7/24 hizmet veriyor. Cinderes bölgesinin ileri gelenleri, 18 Nisan'da kendilerini yönetmek ve kent merkezinde yerel hizmetleri sağlamak amacı ile Kürt ve Arap’lardan oluşan bir yerel meclis kurulduğu duyurulmuştu.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ YARDIM FAALİYETLERİNİ HER GİTTİĞİ YERDE YAPIYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) , sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabından, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında güvenliği sağlanan köylere yönelik yardımlarla ilgili bilgi ve fotoğraflarda paylaşmıştı.

Bu yardım kapsamında, AFAD yardım malzemelerinin olduğu kutular, askerler tarafından Afrin'in Zındıkhan ve Eşkansarki köylerine getirildi. Bu köylerde barınan 140 kişiye TSK tarafından gıda ve hijyen malzemesi yardımı yapıldığı aktarılmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal