Avusturya Ve Hollanda Kararı Türkiye'den Cevap Geldi

Avusturya ve Hollanda’nın genel seçimle alakalı açıklamalarının ardından Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik’ten yanıt geldi.

21.04.2018-16:26 - (Son Güncelleme: 21.04.2018-16:31) Avusturya Ve Hollanda Kararı Türkiye'den Cevap Geldi

Avusturya ve Hollanda Başbakanlarının 24 Haziran'da Türkiye'de yapılacak olan erken genel seçimle alakalı açıklamalarının ardından Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik’ten yanıt gecikmedi. Bakan Çelik açıklamasında “Avusturya Başbakanı ve Hollanda Başbakanı açıktır ki bu kararları alırken demokratik değerlere yaslanmıyorlar, Türkiye düşmanı ve ırkçı siyasal hareketlere selam gönderiyorlar” ifadelerini kullandı.

Avusturya ve Hollanda’nın kararına Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik’ten yanıt geldi

Avusturya ve Hollanda’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Partili bakanların 24 Haziran'daki erken genel seçim öncesi ülkesinde propaganda yapmasına izin vermeyeceklerini açıklaması üzerine Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Avusturya ve Hollanda’ya cevap verdi

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik yaptığı açıklamada "Avusturya ve Hollanda sağduyulu davranmalıdır. Demokratik değerlerin zedelenmesine kapı açılırsa bunun sonu gelmez. Açılan kapıdan önce popülizm girer, sonra ırkçı siyaset meydanı ele geçirir ve en sonunda da ne yazık ki nefret siyaseti her yere hakim olur. Avusturya Başbakanı ve Hollanda Başbakanı açıktır ki bu kararları alırken demokratik değerlere yaslanmıyorlar, Türkiye düşmanı ve ırkçı siyasal hareketlere selam gönderiyorlar." Dedi.

KÜSTAH AÇIKLAMALAR YAPMIŞLARDI

Hallanda Başbakanı Mark Rutte ve Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz 24 Haziranda Türkiye'de yapıalcak olan erken genel seçimlerle ilgili olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ak Partili Bakanların ülkelerinde seçim propagandası ve mitingi yapmalarına izin vermeyecekleri yönünde açıklamalarda bulunmuşlardı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal