Tokat'ın Zile İlçesindeki Huzurevinde 17 Günde 10 Kişi Öldü

Tokat'ın Zile ilçesinde hizmet veren bir huzurevinde 17 gün içerisinde 10 kişi hayatını kaybetti. Huzurevi yönetimi ölümleri üst solunum yolu enfeksiyonlarına bağladı.

18.05.2019-10:19 - (Son Güncelleme: 18.05.2019-10:21)

Tokat’ın Zile ilçesinde faaliyet yapan Zile Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde ikamet eden yaşlılardan 10’unun 17 gün içerisinde hayatını kaybettiği meydana çıktı.

Cumhuriyet'ten Savaş Kalkan'ın aktardığına göre, tutanakta, 10 kişinin birden hayatını kaybetmesinin huzur evi idaresi tarafından ülkedeki üst solunum yolu enfeksiyonuna bağlandığı görüldü.

Huzurevi Müdür Vekili Ali Pilavcıoğlu imzası ile Zile Kaymakamı Kubilay Ant’a ocak ayı sonunda verilen tutanakta 17 gün içerisinde 10 yaşlının hayatını kaybettiği bildirildi. Kurum hemşiresi ile aile hekimi tarafından da imzalanan tutanak ile geride kalan hastaların özellikle KOAH ve astım hastaları olduğu bilgisi aktarılırken, ayrıca huzurevinde enfeksiyon olup olmadığının incelenmesi için Zile Devlet Hastanesi Enfeksiyon Komitesi’nin vazifelendirilmesi talep edildi. Fakat bu talebin dikkate alınmadığı, aradan geçen 4 ayda huzurevinde enfeksiyon incelemesi olmadığı meydana çıktı.

Huzurevinde 17 gün içerisinde 10 yaşlının hayatını kaybetmesi ile alakalı herhangi bir soruşturmanın ise olmadığı bildirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal