TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Görevi Celal Adan'a Devretti

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Meclis Başkanlığı vazifesini Celal Adan'a devretti.

19.02.2019-09:13 - (Son Güncelleme: 19.02.2019-09:39) TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Görevi Celal Adan'a Devretti

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, istifa dilekçesini imzalayarak 7 aylık TBMM Başkanlığı vazifesinden ayrıldı. Yıldırım, istifa dilekçesini imzalayarak TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu'na teslim etti.

"ÇALIŞMALARIN DAHA VERİMLİ OLACAĞINA İNANIYORUM"

Yıldırım, "31 Mart yerel seçimler münasebetiyle 12 Temmuz 2018'den beri devam ettirdiğim TBMM Başkanlığı'ndan dün itibariyle çekildim. Yeni Meclis Başkanı seçilene dek Anayasamıza göre TBMM Başkanı üyesi Sayın İstanbul Milletvekili Celal Adan'a vazifeyi devrediyorum. 7 aylık süre içerisinde TBMM'nin yeni döneminde uygun biçimde uzlaşmayı esas alan, daha az münakaşa daha fazla uzlaşma prensibiyle bütün gruplarla uyum içerisinde çalışmaya uğraştım. vazifeyi bırakırken gönlüm rahat. Gerçekleştirilen Anayasa değişikliğinin ardından yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, TBMM'ye ülkemizin Kurtuluş Savaşı'na şahitlik etmiş, vesayete ve darbelere karşın güçlenerek bugüne gelmiş Meclisimiz bundan böyle yürütmeyle, yasama arasındaki ilişkilerin daha da net olarak tespit edildiği, daha fazla halkımızın ihtiyacı olan yasaların yapılması ve millet adına denetim faaliyetlerinin sürdürülmesi, ayrıca ülkemizi yurtdışında parlamenter diplomasiyi geliştirme doğrultusunda faaliyetlerini ifa edecektir. Meclis'in bu manadaki gücü daha da artmış olacaktır. Yeni dönemde TBMM'nin çalışmalarının çok daha verimli olacağına inanıyorum" dedi.

"HEPİNİZ HAKKINIZI HELAL EDİN BENDEN YANA HELAL OLSUN"

Bugüne dek yaptığım işlerden asil halkımıza hizmet etmekten başka hiç bir hedefim olmadı. Vedalaşmak, helalleşmek sünnettir. Bu nedenle hakkınızı helal ederseniz, üstümden büyük bir yükü almış olursunuz. Varsa benim de hakkım sizlere helal olsun diyorum. Allah hepimizden razı olsun. Davete icap etmenizden sebeple yeniden şükranlarımı sunuyorum. Sağolun, varolun, Allah'a emanet olun.

İSTİFASINI SUNDU

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, TBMM Başkanlığından istifa dilekçesini imzalayarak TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu'na verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal