Sapkın Kadın İmam Türkiye'yi Hedef Gösterdi

Almanya'nın başkenti Berlin'de bulunan bir tapınakta 'imamlık' yaptığını öne sürülen kendince sapkın düşünceleri yaymak isteyen Türkiye doğumlu Seyran Ateş, Türkiye'yi ve Türk imamları hedef göstererek yurt dışından gelen fonların Avrupa'da bulunan camilerde 'radikal İslam'ı beslediğini iddia etti.

19.02.2019-09:41 - (Son Güncelleme: 19.02.2019-12:44) Sapkın Kadın İmam Türkiye'yi Hedef Gösterdi

Almanya'nın başkenti Berlin'de bulunan bir tapınakta 'imamlık' yaptığını öne sürülen kendince sapkın düşünceleri yaymak isteyen Türkiye doğumlu Seyran Ateş, Türkiye'yi ve Türk imamları hedef göstererek yurt dışından gelen fonların Avrupa'da bulunan camilerde radikal İslam'ı beslediğini iddia etti.

TÜRKİYE SAPKIN DÜŞÜNCELERİNİ ENGELLİYOR

Avrupa ülkelerine yabancı fonların yasaklanması çağrısında bulunan Ateş, itiraf gibi konuşmasında Türkiye'den gelen fonların kendi sapkın düşüncelerini engellediğini dile getirdi. Ateş, 'Bu fonlar daha özgür ve hoşgörülü bir İslam'ın ortaya çıkmasını engelliyor.' şeklinde konuştu.

Sapkın kadın imam, 'Avrupa ile uyumlu İslam oluşturma' itirafında bulunarak, camilerin Türkiye'den alınması için, "Kurda kuzu emanet etmezsiniz. Biz yabancı ülkelerin camilerimizi idare etmesine izin veriyoruz. Bu şartlar altında nasıl Avrupa ile uyumlu bir İslam anlayışı oluşturabiliriz?' diyerek asıl hedefini açıkladı.

TÜRKİYE'NİN DESTEĞİNDEN RAHATSIZ OLDU

Ortalama 6 milyon Türkün bulunduğu Almanya'da, 900 caminin giderleri direk olarak Türkiye tarafından karşılanmasına vurgu yapılan haberde, Ateş'in;

'İmamlar buraya Türkiye'den gönderiliyor. Hepsi Türk devletinin çalışanları. Bizim buradaki, Avrupa'daki ihtiyaçlarımızla nasıl bir bağ kurabilirler?' ifadeleri yer aldı.

Nereden desteklendiği tespit edilemeyen bir fon ile çalıştırdığı tapınakta kadın-erkek namaz kıldıran Ateş, 'Demokrasiye, cinsiyet eşitliğine ve LGBT haklarına karşı bir İslam'ı öne çıkarıyorlar. Şeriat toplumu sunuyorlar. Arap, Afgan, Pakistan camileri de var, hepsinde kendi dilleri konuşuluyor. Neden Alman bir camimiz olmasın?' açıklamasıyla asıl amacını ifade etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal