Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Yaban Hayatını Korumak İçin Yem Desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, özellikle kış aylarında yiyecek sıkıntısı çeken yaban hayvanları ve kuş türleri için yem takviyesi için çalışmalar yapıyor.

02.01.2020-12:01 - (Son Güncelleme: 02.01.2020-15:15) Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Yaban Hayatını Korumak İçin Yem Desteği

Her yıl tonlarca yem, yaban hayatıyla buluşturuluyor. Havaların soğumaya başlamasıyla yemleme çalışmaları tüm hızıyla başladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) ekipleri tarafından son 7 yıllık dönemde tabiata 2 milyon 638 bin 339 kilogram yem takviyesi yapıldı. 2018-2019 yemleme dönemindeyse yaban hayatı için tabiata 287 bin 421 kilogram yem bırakılmıştı.

Popülasyon da Destekleniyor

Yemleme çalışmalarıyla ağır kış şartlarının neticesinde aç kalan hayvanların yerleşim yerlerine yaklaşarak can ve mal kayıplarına sebep olmaları engellenirken, yaban hayvan popülasyonu da destekleniyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yeni yıl öncesinde Bolu'da, Abant Tabiat Parkı bölgesinde yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı.

Bakan Pakdemirli, "Doğal hayatı desteklemek anlamında kışın bu zamanında doğal hayatta yaşayan hayvanların beslenmeleriyle ilgili problem olmasın diye DKMP Genel Müdürlüğü yemleme yapıyor. Doğal hayatın devamı için bundan sonra da çalışmalarımız ve gayretlerimiz sürecek" ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal