Diyarbakır'da 515 Kilogram Uyuşturucu Ele Geçirildi

Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki Kıran-11 operasyonu çerçevesinde, narko-terörizmle mücadele faaliyetleri kapsamında, 515 kilogram esrar ele geçirildi.

02.01.2020-11:55 - (Son Güncelleme: 02.01.2020-15:14) Diyarbakır'da 515 Kilogram Uyuşturucu Ele Geçirildi

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı tarafından, Lice ilçesinin güneyinde kalan dağlık ve kırsal alanda 31 Aralık Salı günü başlatılan Kıran-11 Operasyonunun başarıyla tamamlandığı kaydedildi.

Operasyon kapsamında, narko-terörizmle mücadele faaliyetleriyle, arazide çalılarla kayalıklar arasına gizlenmiş çuvallar, poşetler ve jelikan bidonlar içerisinde 515 kilogram esrar ve 2 adet kenevir elemekte kullanılan elek ele geçirildi. Yakalanan esrar, muhafaza altına alınarak imha edildi.

Operasyonda diğer taraftan, terör örgütü mensupları tarafından kullanılan 2 kış sığınağı ve bir avcı boy çukuru da imha edildi.

Gerçekleştirilen temas ve adli arama sonucunda da şunlar ele geçirildi:

"3 adet el bombası, 1 adet anti tank Roketatar mühimmatı, 1 adet silah üstü termal gece görüş dürbünü, 3 adet AK-47 Kalaşnikof Piyade Tüfeği şarjörü, 1 adet Mayın/EYP düzeneğinde kullanılan çalar saat, 86 adet el yapımı el bombası muhafaza kabı, 1 adet siren, anons ve lamba kontrol cihazı, 1 adet 4’lü pil bloğu, 100 metre elektrik kablosu, 16 adet terörist kıyafeti, çok sayıda yaşam ve giyim malzemesi."

Ele geçen delil niteliğindeki malzemelere el konulurken, diğer malzemeler de yerinde imha edildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal