Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: Tarımsal Üretim Desteklerini Artırıyoruz

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Kırşehir programı kapsamında yaptığı açıklamada tarımsal üretimde girdi maliyetlerini azaltmak için çalışmalar yaptıklarını, çiftçiye verilen destekleri mümkün olduğunca artırdıklarını bildirdi.

14.02.2019-23:13 - (Son Güncelleme: 14.02.2019-23:05) Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: Tarımsal Üretim Desteklerini Artırıyoruz

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kırşehir'de vatandaşlara seslendi.

NEŞAT ERTAŞ'IN MEZARINI ZİYARET ETTİ

Kırşehir programı kapsamında Bağbaşı Mezarlığı'ndaki Neşet Ertaş'ın kabrini ziyaret ederek dua okuyan Bakan Pakdemirli, sonra kent merkezindeki AK Parti Kırşehir İl Başkanlığının seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Pakdemirli burada vatandaşlara hitap ederek, Kırşehir Belediye Başkanı ve AK Parti'nin adayı Yaşar Bahçeci'ye destek istedi.

Tarım ve orman ile ilgili bakanlıkların birleştirilmesiyle artık toprak ve suyu birlikte yönettiklerini belirten Pakdemirli, Kırşehir'in de sulama göleti ve baraj projelerini tamamlayacaklarını ifade etti.

TARIMA TAM DESTEK

Tarım sektörünün ekonomik faaliyetlerden ve döviz artışından çok fazla etkilendiğini vurgulayan Pakdemirli, "Mümkün mertebe, imkanlar el verdiği sürece sizlere yardımcı olmak ve artan girdi maliyetlerinizi azaltmak için elimizden gelen çalışmaları yaptık, yapıyoruz ve yapacağız. Olabildiğince tarımsal üretim desteklerini artırıyoruz. Buğday, arpa ve gübre desteklerini artırdık. Bu destekleri artırarak devam ettireceğiz. Geçen ay 2,3 katrilyon lira destek ödedik. Şu anda ne kadar bekleyen desteğiniz varsa onları da bu ay içinde, en geç önümüzdeki ay içerisinde inşallah hızlı bir şekilde ödeyerek bitireceğiz. Kırşehir'de şeker pancarı üretimi artıyor. Şeker pancarı üreticilerimize de en yakın zamanda en iyi fiyatı açıklayacağız. Nişasta bazlı şeker kotalarını yüzde 5'ten yüzde 2,5'e düşürdük. Şeker pancarı üreticilerimiz daha fazla üretebilsinler diye. İnşallah önümüzdeki yıllarda da şeker pancarındaki üretimimizi hep birlikte artırıyor olacağız." ifadelerini kullandı.,

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal