Tarım Bakanı Pakdemirli: Et Yerine Balık, Tavuk, Hindi Yesek Bu İş Çözülür!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'nin et üretiminde sıkıntı olmadığını söyleyerek, "Et yerine balık, tavuk, hindi, yesek bu iş çözülecek" dedi.

14.11.2018-13:09 - (Son Güncelleme: 14.11.2018-19:44) Tarım Bakanı Pakdemirli: Et Yerine Balık, Tavuk, Hindi Yesek Bu İş Çözülür!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'nin toplam protein imalatında bir eksiği olmadığını söyleyerek, "Et yerine balık, tavuk, hindi, yesek bu iş çözülecek" diye konuştu.

Bakanlık ile Ankara Üniversitesi Su Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (ASAUM) tarafından dün Ziraat Fakültesi'nde "Balık Ankara'da da Yenir" temalı festival yapıldı.

"ET YERİNE BALIK TÜKETELİM"

Pakdemirli, balığı haftada iki günden çok yiyecek dek çok sevdiğini söyleyerek, "Türkiye'de çok tartışıtığımız bir şey var, o da et ithalatı. Yıldır 60-100 bin ton et ithalatı yapmışız bugünlere dek. Bugünlerde çok ihtiyacımız yok gibi görünse de hayvan sayımızda biraz eksiğimiz var. Yoksa Türkiye'nin toplam protein imalatında eksiği yok. Et yerine balık, tavuk, hindi, yesek bu iş çözülecek. 2002'de insanlar 6 kilo et yiyormuş, şu anda 15 kilo yiyor fakat şunu unutmamamız gerek, işin sağlık kısmı da var. Eti biraz daha az tüketelim, diğer taraflara doğru gidelim. 40'ına dek kuzu, 40'ından sonra kuzunun yiyeceğini yiyeceksin. Diyetisyenler de bunu söylüyor. Et yerine balık yiyelim." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal