'Şu An Rusya'ya Boğazları Kapatamayız'

Rusya destekli Esed rejimin TSK’ya yönelik İdlib’deki alçak saldırısının sonrasında Türkiye ve Rusya arasında gerilim giderek arttı.

29.02.2020-09:00 - (Son Güncelleme: 29.02.2020-09:44) 'Şu An Rusya'ya Boğazları Kapatamayız'

Rusya destekli Esed rejimin TSK’ya yönelik İdlib’deki alçak saldırısının sonrasında Türkiye ve Rusya arasında gerilim giderek arttı.

Türkiye'nin bundan sonraki zaman diliminde atacağı adımlar da gündeme geldi.

Bu boyutta ‘Boğazları Rus gemilerine kapatılma' ihtimali üzerine tartışmalar olurken; Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, konuyu değerlendirdi.
Başbuğ, “Boğazları kapatma adımı, uluslararası anlaşmalar gereği Boğazları kullanan ülkelere savaş ilan edilmesi durumunda uygulanabilir.

Şu an bizim bu saldırıyla ilgili adres gösterdiğimiz yer Suriye rejimi. Her ne kadar Rusya dolaylı olarak rejimi desteklese de karşımızda rejim var ve biz Esad rejiminin saldırıları sonucunda kayıp yaşadık. Dolayısıyla Rusya'ya Boğazları kapatmak mümkün değil” diye konuştu.

Avrupa'ya gitmek isteyen mültecilerin engellenmesiyle ilgili Coşkun Başbuğ değerlendirmelerde bulundu. Başbuğ'un ifadeleri şu şekildeydi:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ‘Kapıları açarım' ikazının ete kemiğe büründüğünü gördük. Çok doğru bir hamle. Bunu çoktan yapmalıydık. Yunanistan şu an alarma geçti.

Mültecilerin Avrupa'ya gitmesi olayı daha da büyüyecek ve kısa bir sürede Avrupa'nın diğer başkentlerinde de hissedilecek. Mülteci akını sebebiyle Almanya, İngiltere ve Fransa gibi ülkelerin Türkiye'nin başından beri davet ettiği sürece koşarak geldiklerini göreceğiz."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal