Türkiye'nin BM Daimi Temsilciliğinden Kritik Açıklama!

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, ''Türkiye savaş istemiyor ama güvenliği tehdit edilirse de güç kullanmakta tereddüt etmeyecek.'' diye konuştu. 

29.02.2020-07:54 - (Son Güncelleme: 29.02.2020-07:43) Türkiye'nin BM Daimi Temsilciliğinden Kritik Açıklama!

BM Güvenlik Konseyi, ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, Belçika, Estonya ve Dominik Cumhuriyeti'nin isteği doğrultusunda  İdlib'de tırmanan gerginliği masaya yatırmak amacıyla olağanüstü toplandı. 

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Feridun Siniriloğlu, BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı açıklamada dün İdlib'de 33 Türk askerinin yaşamını yitirdiği hava saldırılarının gerçekleştiği esnada, radar kayıtlarında rejim ve Rus uçaklarının ''kol uçuşu'' düzenlediğini belirtti.

"TÜRK KUVVETLERİ KASITLI HEDEF ALINDI"

Sinirlioğlu, ''Türk kuvvetleri o bölgede yalnızdı ve kasıtlı hedef alındı.'' açıklamasını yaptı.

Türk konvoyunun konumuna yönelik daha evvelden Rus birlikleri ile yazılı haberleşmenin sağlanması ve ilk saldırıdan sonra hemen uyarıda bulunulmasına rağmen hava saldırılarının sürdüğünü vurgulayan Sinirlioğlu, yaralı askerler için sevk edilen ambulansların bile hedef alındığını açıkladı.

Türkiye'nin Rusya ile diyaloğu sürdürdüğünü üstelik söz konusu hain saldırının meydana geldiği gün Rusya'dan bir delegasyonun Ankara'da bulunduğunu bildiren Sinirlioğlu, ''Rus tarafına bir kez daha gözlem noktalarımızı terk etmeyeceğimizi ve askeri takviyelere devam edeceğimizi ilettik.'' diye konuştu.

"ASKERLERİMİZ SİVİLLERİ KURTARMAK İÇİN KENDİ HAYATINI FEDA ETTİ"

Sinirlioğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: ''Şunu herkesin net bir şekilde anlaması gerek; askerlerimiz İdlib'deki sivillerin hayatlarını kurtarmak için kendi hayatlarını feda etti. Türkiye'nin İdlib'deki varlığı insani yardımların sürdürülmesinin de tek garantisi. Rejim ve destekçileri Türkiye'yi kirli bir savaşa sürüklemek istiyor. Türkiye savaş istemiyor ama güvenliği tehdit edilirse de güç kullanmakta tereddüt etmeyecek. Herhangi bir provokasyon ya da tacize de hiç şüphesiz karşılık verecek.''

Türkiye'nin doğrudan askeri bir operasyondan uzak durmak maksimum itidal gösterdiğini açıklayan Sinirlioğlu, şöyle devam etti:

''Bu doğru ile yanlış arasında bir mücadele ve Türkiye tüm bu çabaları, çoğu kadın ve çocuk milyonlarca sivili korumak için uluslararası toplum adına üstleniyor. Hepiniz bitmez tükenmez çabalarımız için bize teşekkür ediyorsunuz ama sizden istediğimiz minnettarlık değil, bu sorumluluğu paylaşmanız. Milyonlarca sivilin kaderi bizim ortak sorumluluğumuz. Bu konseyin artık yeter deme ve rejimin savaş suçlarına ve uluslararası barış ve güvenliği doğrudan tehdit eden pervasız davranışlarına son verme vakti geldi. ''

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal