Sözcü'nün Darülaceze Yalanı Belgelerle Çökertildi

Sözcü gazetesinin, "Darülaceze eline geçen paraları dövize yatırıp kazanç sağlıyor" yalanı, kurum tarafından çökertildi. Darülaceze'den yapılan açıklamada belgeler paylaşılarak eldeki dövizlerin de Türk Lirası'na çevrildiği bildirildi.

27.12.2018-12:57 - (Son Güncelleme: 27.12.2018-12:44) Sözcü'nün Darülaceze Yalanı Belgelerle Çökertildi

FETÖ ile iltisakından arınmak için her geçen gün başka bir algı operasyonu yapan Sözcü, son olarak 1895’te Sultan 2. Abdülhamit tarafından hizmete alınan Darülaceze'yi hedef aldı. Sözcü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Darülaceze’nin aldığı gelirleri dövize yatırarak kazanç sağladığını öne sürdü. Sözcü’nün yalanının meydana çıkması uzun sürmedi.

KURUŞU KURUŞUNA YAYINLADILAR

Darülaceze Başkanlığı’ndan yayınlanan basın açıklamasında kurumun bütün döviz bağışlarını Türk Lirası’na çevirdiği söylenerek, Sözcü şu şekilde yalanlandı:

“Darülaceze Başkanlığı, Sayın Cumhurbaşkanımızın döviz hususundaki çağrısına uyarak, “Bağış Hesaplarında” olan dövizi TL’ye çevirmiştir. Ekim 2018’de olan bu işlem Darülaceze Başkanlığımızın her ay yayınlamakta olduğu “Darülaceze Bülteni Eylül 2018” sayısının 2. sayfasında yazılarak kamuoyu ile paylaşılmıştır. Kurumumuza Mart 2017 - Temmuz 2018 tarihleri arasında yatırılan bağışlar, Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyularak TL’ye çevrilmiştir. Söz hususu yayında; “Devlet millete ‘dövizini bozdur’ derken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Darülaceze’nin parasını dövize yatırdı. ” biçiminde belirtildiği gibi bir döviz alımı kesinlikle olmamıştır.”

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal