Ticaret Bakanlığı Yıl Sonuna Kadar Bütün İzinleri İptal Etti

Ticaret Bakanlığı gümrüklerde yoğunluk yaşanmaması için yıl sonuna kadar bütün idari izinleri iptal ettiğini açıkladı.

27.12.2018-12:39 - (Son Güncelleme: 27.12.2018-12:33) Ticaret Bakanlığı Yıl Sonuna Kadar Bütün İzinleri İptal Etti

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü'nden sevk edilen yazıda, Bakanlık makamı tarafından, Aralık ayı içerisinde özellikle ihracat bağlantılı çıkış işlemlerinde mutlak surette bütün gümrük idarelerinin açık olması ile fazla mesai isteklerinin karşılanmasının talimatlandırıldığını, lazım olan önlemlerin alınarak bağlantılı idarelerde olan işlemlerin bizzat takip edilmesi talep edildi.

Ticaret Bakanlığı Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Nihat Kınık imzasıyla dış ticaret ve denizcilikle alakalı bütün kurum ve kuruluşlara sevk edilen yazıda ise Bakanlık makamının emrleri uyarınca 31 Aralık saat 24.00'a dek bütün izinlerin iptal edildiği, Bölge Müdürlüğü bağlantılı bütün müdürlüklerde idare amirleri tarafından 26, 27, 28, 29, 30 Aralık 2018 tarihleri ile 31 Aralık 2018 tarihi saat 24.00'a dek problemsiz ve kesintisiz hizmet verecek biçimde önlemlerin ivedilikle alınması emrinin verildiği duyuruldu.

"2019'DA DAHA FAZLA ÇALIŞACAĞIZ"

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, gümrüklerde ve limanlarda sene sonu yoğunluğunun olmaması, dış ticaretin aralıksız biçimde sürmesi için alınan önlemlerden dolayı Ticaret Bakanlığı'na ve Gümrük teşkilatına teşekkür etti. Öztürk, "Ülkemizin kalkınması için 2019'da daha fazla çaba harcayacağız. Devletimizin bütün kurumlarının ticaretin kolaylaştırılması ve ihracatımızın artırılması doğrultusunda aldığı önlemler hepimize büyük moral veriyor" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal