Sözcü Davasında Savcının İstediği Cezalar Belli Oldu

Sözcü Gazetesi’nin suça işledikleri öne sürülen çalışanları hakkındaki davada yeni bir gelişme yaşandı. Duruşma savcısının mütalaası belli oldu. İşte Sözcü davasında istenen cezalar...

18.04.2019-11:34 - (Son Güncelleme: 18.04.2019-11:26) Sözcü Davasında Savcının İstediği Cezalar Belli Oldu

Duruşmanın savcısı, 9 sanıktan Burak Akbay’ın dosyasının savunmasının alınmadığı gerekçesiyle ayrılmasını, gazete internet sitesinin eski sorumlusu Mediha Olgun hakkında etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanmasını, Emin Çölaşan ve Necati Doğru’nun da aralarında bulunduğu diğer sanıklar hakkında ise ‘FETÖ/PDY’nin içerisindeki hiyerarşik yapıya dâhil olmamakla birlikte bu örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme’ suçundan cezalandırılmalarını istedi.

BİLEREK İSTEYEREK YARDIM

Mütalaada, sanıkların FETÖ açısından önem derecesi yüksek konularda, örgütün yayın organlarıyla paralel ve onların hedefleri doğrultusunda kamuoyunda sonuç doğurmaya elverişli somut eylemlerinin soruşturmaya konu edildiği ifade edildi.

Örgüt ile zıt görüş ve istikamette olduğunu söyleyen gazetenin ulusal nitelikle özellikle örgüt açısından önem arz eden kurgulanmış meselelerde doğal olarak örgütün basın ve yayın alanındaki yöntemlerine yakın olmaması gerekirken bu tür meselelerde aynı hedefe yöneldiğinin görüldüğü kaydedildi.

Şekli olarak FETÖ'ye karşı olmak, onu ağır şekilde eleştirmek, onunla davacı/davalı olmak, hatta ona açıkça hakaret etmenin başlı başına FETÖ'yü desteklememek sonucunu doğurmayacağı ifade edilen mütalaada, Sözcü Gazetesi'nin örgütün karşısındaymış görüntüsü vermediği gibi örgütün yayın organlarından önemli bir farkının olmadığı, yargılamaya konu edilen eylemlerde zaman zaman örgüt yayınlarından bile daha çok kamuoyunda etki oluşturmaya açık ve algı oluşturabildiği kaydedildi. Gazetenin örgüt amaçları ve strateji-yöntemi çerçevesinde faaliyete giriştiğinin toplanan deliller, bilirkişi raporları ve dinlenen tanık beyanlarından anlaşıldığının tespit edildiği aktarıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal