Son Dakika: İstanbul Üniversitesi FETÖ Operasyonu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ İstanbul Üniversitesi yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında 9 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Zanlılardan 6'sı gözaltına alındı.

24.04.2018-10:51 - (Son Güncelleme: 24.04.2018-12:06) Son Dakika: İstanbul Üniversitesi FETÖ Operasyonu

İstanbul Üniversitesinde FETÖ operasyonu

Bölgede bulunan kaynaklardan edinilen bilgilere göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri İstanbul Üniversitesinde görev yapan ve FETÖ silahlı terör örgütünün gizli haberleşme programı olan Bylock programını kullandığı tespit edilen 7 şüpheli ile darbeyi destekleyici mesajlar attığı tespit edilen 2 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı. Zanlılardan 6'sı gözaltına alındığı bilgisi geldi.

YURT DIŞI YAPILANMASINA KARŞI BÜYÜK ADIMLAR ATILMIŞTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda yürütülen FETÖ'nün yurtdışı yapılanması soruşturması dosyasında önemli bilgiler elde edildiği aktarılmıştı. MİT tarafından Gabon'dan getirilen ve sev edildikleri İstanbul Adalet Sarayı'nda tutuklanan 3 FETÖ üyesiyle ilgili savcılığın yazışmalarına da yansıyan haberlere göre, FETÖ'nün yaklaşık 160 ülkede 400 okulunun bulunduğu belirlendi ve "Serrehber" adı verilen FETÖ üyelerinin bütün ülkeleri gezerek örgüt adına bu okulları denetlediği tespiti yapıldı.

Kaynaklardan aktarılan haberlere göre bu okullarla birlikte hangi okulda hangi şirket ve kuruluşun olduğu listesi yapıldı ve tek tek kaydedildi. Örgütün ABD'de 135 kadar charter okulu olduğunu ve bu okullarda yaklaşık 45 bin öğrencinin olduğunu ve de ABD'de FETÖ'ye bağlı toplam 165 sivil toplum kuruluşunun da halen faaliyet gösterdiği bilgisi aktarılmıştı.

Soruşturma dosyasında Amerika Birleşik Devletleri’nde hangi eyalette hangi okul, şirket veya kuruluşun olduğu isimleriyle beraber liste halinde yer aldı. Örgütün, Güney Amerika’da bulunan Brezilya, Arjantin, Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarındaki bazı ülkelerde de okul, şirket ve kuruluşu bulunduğu ve faaliyette olduğu kaydedildi. Savcılığın, Gabon şüphelileriyle ilgili sulh ceza hakimliğine yazdığı sevk yazısında "Ülke yönetimlerinde ileride söz sahibi olacak çocuklar ve gençler bu okullarda yetiştirilip devlet yönetimine sokulması sağlanarak örgütün koyduğu hedefler doğrultusunda ülke yönetimleri ve siyasetin kontrol edilmesi amaçlanmıştır" denilmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal