Tunceli'de PKK ile Çatışma! 2 Kadın Terörist Öldürüldü

Tunceli’de PKK ile girilen silahlı çatışmada, 2 kadın teröristler öldürüldü. PKK’ya ait çok sayıda materyal ve mühimmat imha edildi.

24.04.2018-10:40 - (Son Güncelleme: 24.04.2018-12:02) Tunceli'de PKK ile Çatışma! 2 Kadın Terörist Öldürüldü

Tunceli Merkeze bağlı Aliboğazı mevkiinde, MİT Bölge Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerin işbirliği ile düzenlenen operasyon dahilinde çıkan çatışma sonucunda, 2 PKK'lı kadın terörist etkisiz hale getirilirken, 1 kadın terörist ise ağır yaralı ele geçirildi.

PATLAYICILAR VE YAŞAM MALZEMELERİ YOK EDİLDİ

Çatışma yerinde bulunan 9 sığınak içerisinde 3 kalaşnikof piyade tüfeği ve bu silahlara ait çok sayıda mermi, 7 el yapımı bomba düzeneği ile bol miktarda kıyafet, yaşam malzemeleriyle örgütsel materyal bulundu.

Aliboğazı bölgesinde gerçekleştirilen operasyon ve yaşanan çatışma ile ilgili Tunceli Valiliği tarafında yapılan yazılı açıklamada, "Operasyon yerinde PKK’lıların üzerinde ve 9 sığınak içerisinde; 3 kalaşnikof piyade tüfeği, 3 terörist elbisesi, 15 dolu kalaşnikof şarjörü, 2 bin 500 örgütsel materyal, gıda, kıyafet ve yaşam malzemeleri, 1 telsiz, 12 radyo, 7 el yapımı bomba düzeneği, 2 benzin deposu, 2 bidon motor yağı, 20 metre el yapımı patlayıcı kablosu, 3 sensör, pil bloğu ve yaşam malzemesi bulunda. Belirlenen 7 el yapımı bomba düzeneği, bomba imha uzmanı ekiplerimiz tarafından yok edilmiştir. Tunceli’de PKK’lı terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesi doğrultusunda çalışmalara azim ve kararlılıkla ara vermeden devam edilmektedir." İfadeleri kullanıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal