Son Dakika: CHP'den 15 Milletvekili İYİ Parti'ye Geçti

CHP'den 15 milletvekilinin İYİ Parti'ye geçeceği iddia edilmiş ve CHP bu iddiayı doğruladı.

22.04.2018-13:09 - (Son Güncelleme: 22.04.2018-13:44) Son Dakika: CHP'den 15 Milletvekili İYİ Parti'ye Geçti

Cumhuriye Halk Partisi'nden 15 milletvekilinin istifa ederek İYİ Parti'ye geçeceği ileri sürülmüştü ve CHP bu durumu onayladı.

İYİ Parti'nin seçime girmesi için seferberlik başlatan CHP, İYİ Parti'nin grup kurup seçime girmesi için kolları sıvadı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve Grup Başkanvekili Özgür Özel başkanlığındaki grup, bugün İYİ Parti Genel Merkezi’ni ziyaret etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ikili görüşmesinde gündeme gelen İYİ Parti'nin direkt seçime katılabilmesi için Meclis'te 20 milletvekili ile grup kurdurma alternatifi görüşmede konuşuldu.

Ulaşılan bilgilere göre CHP'den 15 milletvekili istifa ederek İYİ Parti'ye kadrosuna katılacak. CHP'den 15 milletvekili bugün istifa ederek, genel seçimlere katılıp katılmayacağı konuşulan İYİ Parti'ye katılıyor.

İSİMLER BELLİ OLDU

CHP'den istifa ederek İyi Parti'ye dahil olan milletvekilleri ise şu kişiler:

"Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Çorum Milletvekili Tufan Köse, Edirne Milletvekili Okan Kaytancıoğlu, İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Niğde Milletvekili Ömer Fethi Güler ve Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş."

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın İYİ Parti'ye transfer ile ilgili Meclis’te 13:30’da açıklama yapacağı söyledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal