Büyükçekmece'de Yine Kimyasal Atık Alarmı

İstanbul Büyükçekmece’de yeni bir kimyasal atık felaketi yaşanıyor. Son 30 gün içerisinde 4. kez kimyasal atık dökülen Büyükçekmece’de Belediye Başkanı Hasan Akgün kimyasal atık dökümüne isyan ederken alınacak önemleri söyledi.

22.04.2018-13:06 - (Son Güncelleme: 22.04.2018-13:02) Büyükçekmece'de Yine Kimyasal Atık Alarmı

Çevre katliamının yaşandığı İstanbul Büyükçekmece ilçesinde kimyasal atık dökenlere bugün suçüstü yapıldı. CNN Türk’ün haberine göre Belediye yetkililer ve emniyet güçleri olay yerine gelirken çevrede oturan bölge sakinleri kimyasal atık dökümüne tepki gösterdi.

 AFAD OLAY YERİNDE

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yetkilileri de etrafı kapatılan ve yaklaşılmasına izin verilmeyen kimyasal atıkta inceleme yaparak örnekler aldılar.

BELEDİYE BAŞKANI İSYAN ETTİ

Büyükçekmece göl havzası yani İstanbul’un içme suyunu karşılayan havzanın etrafına sürekli kimyasal atık dökenlere karşı nasıl mücadele edileceğini açıklayan Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Duruma isyan etmemek mümkün değil. Çünkü halkımızın içtiği suyun havzası burası. İstanbul halkının bütününü ilgilendiriyor. İstanbul’a gidiyor bu su. İstanbul halkı bu suyu içiyor. Bütün bölgemizdeki giriş çıkış noktalarına gece görüşlü ileri teknoloji ürünü kameralarla donatmak durumundayız. Çok ciddi önlemler alacağız’’ dedi.

“FABRİKA SAHİBİNİN BAŞINA ÇÖKECEĞİZ”

Geçtiğimiz zamanda buraya siyanür bırakanlardan bir kişi yakalandı ve tutuklandı. Bu kimyasal atığın incelemesi yapılıyor. Hangi fabrikaya ait olduğu tespit edilince fabrika sahibinin başına çökeceğiz. Ahlaksızlıklar kimyasal atık dökmeye devam ediyor. Ahlaksız insanlar alacağı 5-10 bin lira için bunu yapıyor. Tam bir vicdansızlık örneği. İBB Başkanımızla bu durumu hemen görüşeceğiz” şeklinde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal