Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macron'a Afrin Resti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransız mevkidaşı Macron'a Afrin konusunda 'sizinle yapacak pazarlığımız yok' dediğini belirterek 'yüksek frekans' meselesine açıklık getirdi.

22.04.2018-12:50 - (Son Güncelleme: 22.04.2018-13:11) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macron'a Afrin Resti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron için "Baktım garip garip şeyler söylüyor. Kendisine frekansı yüksek oldu ama söylemek zorunda kaldım" diye söylemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün ilk kez bu diyaloğun perde arkasını anlatırken, konunun temelinde Cumhurbaşkanı Macron'un Afrin teklifi olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde sert açıklamalar yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'frekansı yüksek' olarak belirttiği bu diyaloğun ayrıntılarını ilk kez açıkladı.

NTV canlı yayınında gündeme dair soruları cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin ile ilgili bir istifhamın üzerine Macron ile arasında geçen bir konuşmayı da anlattı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un, kendisinden 'Türkiye-Rusya-İran Zirvesi'ne dahil olmak için aracı olmasını istediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul Zirvesi'ne, Fransa Cumhurbaşkanı katılmak istedi bunu bana söyledi. Ben de kendisine gelmek istiyorsanız hemen İran ile görüşmemi yapayım aynı zamanda sayın Putin ile görüşmemi yapayım sizleri zirveye davet ederiz"  şeklinde konuştu.

SİZLE YAPACAK PAZARLIĞIMIZ YOK

Ardından gerek Ruhani gerekse Putin ile yaptığı konuşmalarda 'Kendileri bizim için olumsuzluk söz konusu değil memnun oluruz' dediklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Ben kendisine düşünceleri söyledim. Hatta bunu 3 artı 1 şeklinde de yapabiliriz diye ilettik. Lakin daha sonra Afrin’deki bu gelişmelerle alakalı olarak bize, 'Afrin'den çekilirseniz gelebilirim' diye söyledi. Ben Macron’dan böyle bir istekte bulunmadım ki siz benden istekte bulundunuz. Ben de nezaketle sayın Rusya Devlet Başkanı Putin'e ve değerli meslektaşım Ruhani'ye ilettim. Şimdi siz benimle pazarlık ediyorsunuz. Afrin meselesinde bir daha lütfen bizimle pazarlığa girmeyin burada sizinle pazarlık edilecek bir durumumuz yoktur. Biz de görüşmelerimizi Ankara’da üçlü olarak yaptık."

O DÖNEMLER BİTTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, Avrupalı devletlerin geçmişte hep böyle alıştıklarına vurgu yaparak, "Biz büyüğüz... Sen büyüksen Türkiye senden küçük mü? Türkiye masada kalıcıdır ve bağlayıcıdr. Sen kalkacaksın Elysee'de teröristleri ağırlayacaksın ondan sonra bizden el bebek gül bebek temenni mi bekleyeceksin?" şeklinde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal