Son Dakika: Abdullah Gül Aday Olacak Mı Açıkladı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 24 Haziran'da cumhurbaşkanı adayı olacak mı? Abdullah Gül açıkladı

28.04.2018-13:24 - (Son Güncelleme: 28.04.2018-13:30) Son Dakika: Abdullah Gül Aday Olacak Mı Açıkladı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 24 Haziran'da cumhurbaşkanı adayı olacak mı? Abdullah Gül açıkladı, Abdullah Gül 24 Haziranda adaylığımla ilgili bir süreç söz konusu değildir. dedi 

24 Haziran seçiminde cumhurbaşkanı adaylı olacağı konuşulan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, günlerdir beklenen açıklamasını İstanbul'da yaptı. Ayazağa Kasrı'nda gazetecilerin karşısına çıkan Gül, "Erken seçimlerle birlikte Saadet Partisi Genel Başkanı Sayın Temel Karamollaoğlu'nun ismimi zikretmesiyle başlayan hareketlilik benim dışımda gelişti. Geniş bir mutabakat söz konusu olursa üstüme düşeni yapmaktan çekinmeyeceğimi söylemişimdir. Temel Bey'in yaptığı görüşmeler neticesinde böyle bir mutabakatın olmadığı görülmüştür. Böylece adaylığımla ilgili bir süreç söz konusu değildir" dedi. Gül'ün diğer açıklamaları şu şekilde yaptı:

"Öncelikle seçimlerin ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Hepimiz şahidiz ki Türkiye yakın tarihinin en zor dönemlerinden biri içerisinde. İç ve dış şartlarda büyük zorluklarla karşı karşıyayız. İçeride daha çok huzura, güvene ihtiyaç varken maalesef daha çok kutuplaşma, ayrışma, korku ve kaygı ortamı oluştu. Dışarıda ise tarihimizin çok ciddi beka sorunlarıyla karşı karşıyayız. Ekonomik kaygıların da ciddi seviyelere ulaştığını görüyoruz. Ayrıca hamasetin, karşılıklı hakaretlerin siyaseti esir aldığını görüyoruz. Türkiye için neyin iyi olduğunu konuşmak yerine kişiler üzerinden saldırılarla meşgulüz."

"Benim ismim de yoğun bir şekilde gündemde. Bir faninin ulaşabileceği bütün makamlara ulaşmış vaziyetteyim. Yeri geldiğinde de şerefle temsil ettim. Ne ben ne ailem herhangi bir beklenti, herhangi bir arzu içinde değiliz. Tüm beklentimiz memleketimizin huzurlu, istikrarlı olması.  Bunun ötesinde hiçbir arzum, beklentim olamaz. Cumhurbaşkanlığından sonra aktif bir siyaset içinde olmayacağımı söyledim, öyle de yaptım. Arkadaşlarımın düğün davetlerine bile gidemedim illere gidip herhangi bir hareketlilik olmasın diye.  Zaman zaman Türkiye’nin en önemli hayati gördüğüm konularıyla ilgili fikirlerimi sayın Cumhurbaşkanı ile baş başa paylaşma fırsatım oldu. Hain darbe teşebbüsü ortaya çıktığında hiç tereddüt etmeden üzerime düşeni yaptım. Adaletsizlikler, haksızlıklarla ilgikli düşüncelerimi kamuoyu ile paylaşmaktan da geri kalmadım." İfadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal