Soma'da 2 Bin 400 İşçi Kadroya Alınacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Soma bir ay içinde 2 bin 400 işçinin kadroya alınacağını açıkladı.

08.02.2019-11:57 - (Son Güncelleme: 08.02.2019-11:47) Soma'da 2 Bin 400 İşçi Kadroya Alınacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TRT Haber ekranlarında enerji sektörü ile alakalı önemli açıklamalar yaptı. Bakan Dönmez, 7 maden sahasının devriyle beraber kömür imalarında artış yaşanacağını ayrıca, bir ay içerisinde 2400 işçinin kadro işlemlerinin sona ereceğini kaydetti.

Bakan Dönmez ayrıca Türkiye Taşkömürü Kurumunun Mart ayında kurayla işçi alımı yapacağını ifade etti.

Bakan Dönmez'in açıklamasından öne çıkanlar:

"HALKIN EN BÜYÜK EKONOMİK AKTİVİTELERİNDEN BİRİSİ"

"Soma bölgesi bizim yoğun olarak linyit yataklarımızın bulunduğu bir yer. Bölge halkının en önemli ekonomik aktivitelerinden bir tanesi. Bir ay içinde 2 bin 400 işçinin kadro işlemleri sona erecek. Türkiye Taşkömürü Kurumu Mart ayında kurayla işçi alımı gerçekleştirecek.

"MALİYETLERDEKİ AZALMALAR FATURALARA YANSITILACAK"

Elektrik ve doğal gazda maliyet bazlı ücretlendirme yapılıyor, buna bağlı indirim ya da artışlar gerçekleştiriliyor. Kur ve petrol fiyatlarındaki değişiklikler gaz fiyatlarını etkiliyor, gaz fiyatları da elektrik fiyatlarını etkiliyor. Petrol fiyatlarının oynaklığı öngörülebilirliği kısıtlıyor. Petrol fiyatlarındaki değişiklikler 1 hafta, doğal gaz fiyatlarına 6-7 ay, elektrik fiyatlarına ise 8 ay ardından yansıyor. Fatura yalnızca üretimden kaynaklanmıyor. Elektrik şebeke büyüklüğümüz 1 milyon 420 bin kilometre. Dağıtım ve yatırım maliyetleri ve işletme giderleri de var. Maliyetlerdeki azalmalar hemen faturalara yansıtılacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal