CHP'de Kriz Büyüyor! Topluca İstifa Ettiler

İzmir'de CHP Selçuk İlçe Başkanı Merve Çalışkan, bir senedir devam ettiği görevinden ayrıldığını duyurdu. Çalışkan, 28 bin seçmeni bulunan bir ilçenin belediye meclis üyelerinin dahi genel merkez tarafından seçilmek istendiğine vurgu yaptı.

08.02.2019-11:46 - (Son Güncelleme: 08.02.2019-11:40) CHP'de Kriz Büyüyor! Topluca İstifa Ettiler

CHP Selçuk İlçe Başkanı Merve Çalışkan tarafından yapılan açıklamada, yönetim kurulu, kadın ve gençlik kolları ile berber evrensel demokrasi ve hukuk kurallarına bağlı kalmaktan vazgeçmeyeceklerinin altı çizildi. Çalışkan, 28 bin seçmeni bulunan bir ilçenin belediye meclis üyelerinin dahi genel merkez tarafından seçilmek istendiğine vurgu yaptı.

KAMUOYUNA DUYURDU

CHP Selçuk İlçe Başkanı Merve Çalışkan yaptığı yazılı açıklamada, 'Bunun anlamı yerel demokrasi ve yerel örgütlenmenin tasfiyesinden başka bir şekilde açıklanamaz. CHP'li olmamızın tek sebebi evrensel demokrasi ve çağdaş hukuk talebimizdir. CHP bu taleplerinden hiçbir zaman vazgeçmeyecek bir parti olmakla birlikte Genel Merkez yöneticilerinin bir bölümünün bu ideallerden uzaklaştığı açıktır. Bu nedenle, antidemokratik bu süreçte ilçe başkanlığı görevini yürütemeyeceğimi kamuoyu ile paylaşıyorum. Yönetim kurulum, kadın kolları ve gençlik kolları başkan ve yönetim kurulları da bu koşullarda görevlerini devam ettiremeyeceklerini bildirmiştir. Partimizin ve ülkemizin hak ettiği demokrasi kültürüne ulaşması için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.' ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal