Sinop'ta Atılacak Füze 4 Şehri Teyakkuza Geçirdi

Sinop'ta atılacak füze nedeniyle 4 ayrı şehrin valiliğine istenilen süre içerisinde şehirlerdeki balıkçıların denize açılmamaları ve gerekli tedbirin alınması konusunda uyarıda bulunuldu.

14.03.2019-10:08 - (Son Güncelleme: 14.03.2019-09:41) Sinop'ta Atılacak Füze 4 Şehri Teyakkuza Geçirdi

18 Mart ile 5 Nisan arasında yapılacak olan füze atışı denemelerinde 4 ayrı şehirde tedbir alınması kararı alındı. Atışların gerçekleşeceği saatlerde balıkçıların denize açılmaması ve valiliklerin Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon şehirlerinde gerekli önlemleri alması istendi.

Ordu Valiliği yaptığı açıklamada, Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki 58. Topçu Tugay Komutanlığı'nın, 18 Mart-5 Nisan 2019 tarihlerinde MSB Sinop Atış Alanı'ndan NOTAM-NOTMAR alanında belirlenen hedeflere roket ve füze atışlarının gerçekleştirileceği belirtildi.

4 ŞEHİRDEKİ VALİLİKLER UYARILDI

Edinilen bilgilere göre yapılacak roket ve füze atışı sebebiyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon Valilikleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın tedbir sebebiyle uyarıldığının belirtildiği açıklamada, gerekli güvenlik önlemlerinin belirlenen istekler çerçevesinde alınmasını istedi.


ARADAKİ 500 KİLOMETRELİK MESAFEYE RAĞMEN TEDBİR ALINDI

500 kilometrelik Sinop-Trabzon arasındaki mesafeye rağmen tedbir alınması ise; Uyarıların atış eyleminin emniyetli bir vaziyette gerçekleşmesi, bir can veya mal kaybına sebebiyet vermemesi maksadıyla 18 Mart-5 Nisan 2019 tarihleri arasında, sabah 07.00'den akşam 18.00'e kadar MSB Sinop Atış Saha'sından Doğu Karadeniz'e doğru yer alan alanda liman çıkışı yapacak teknelerin ikaz edilmesi ve bahsi geçen tarih ile saatlerde balıkçıların denize açılmamalarına yönelik uyarılması istendi."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal