ABD Bir Ülkeden Daha Askerlerini Çekme Kararı Aldı

ABD Yemen'deki mevcut askerlerini kabul edilen yasa tasarısı ile 30 gün içerisinde çekme kararı alarak Suriye kararından sonra bu konuda ikinci kararını almış oldu

14.03.2019-09:41 - (Son Güncelleme: 14.03.2019-09:53) ABD Bir Ülkeden Daha Askerlerini Çekme Kararı Aldı

ABD Senatosu'nda  yapılan oylama sonucunda 46 oya karşı 54 evet ile onaylanan tasarı, Başkan Trump'ın Suudi Arabistan stratejisine önemli bir karşı koyuş olarak nitelendirildi.

Bu tasarı ile El Kaide ile savaşanlar dışında Yemen'deki savaşa katılan veya savaşta etki eden bütün Amerikan askeri etmenlerinin 1 ay içinde geri çekilmesi öngörülüyor.

TASARI TEMSİLCİLER MECLİSİNDE GÖRÜŞÜLECEK


Tasarının, Başkan Trump'ın önüne getirilebilmesi için Kongrenin diğer kanadı olan Temsilciler Meclisinden de onay alması gerekiyor. Demokratların büyük bölümünün elinde bulunan Temsilciler Meclisinde tasarının kabul edileceği kesin bir sonuç olarak görülüyor.

ABD'nin Suudlara verdiği destek daha önce de tepki görmüş fakat Cumhuriyetçilerin yoğunlukta olduğu dönemde sunulan tasarı kabul edilmemişti.

Kasım ayında gerçekleşen Kongre ara seçimlerinin sonrasında yenilenen Senato ve Temsilciler Meclisinde bahsi geçen Yemen tasarısının tekrar gündeme geleceği konuşulmuştu.

Şubat Ayı'nda, ABD'nin Yemen'deki savaşta Suudi Arabistan'a verdiği askeri desteği durdurmasını teklif eden ayrı bir yasa tasarısı, Temsilciler Meclisinde onaylanmıştı.

 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal