Sınır Birlikleri Teyakkuzda! Her An Sınırı Geçebilirler!

TSK'nın Suriye'ye dönük yaptığı operasyonlara bir yenisi daha eklenmek üzere. Fırat'ın doğusuna top atışlarının başlamasının ardından sınırdaki askerler teyakkuza geçti. Her an sınır ötesi bir operasyon başlayabilir.

01.11.2018-10:38 - (Son Güncelleme: 01.11.2018-10:53)

TSK'nın Fırat'ın doğusuna dönük operasyonunun her an başlayabileceği bildirildi. TSK, dün Zor Mağar’ın ardından Ayn el Arab (Kobani) ve Tel Abyad’ı bombaladı. Topçu atışlarında 16 PKK’lı etkisiz hale getirildi. Huduttaki birlikler teyakkuzda.

TSK'nın Fırat’ın doğusuna dönük ilk operasyonları, Ayn el-Arab ile Tel Abyad’dan başladı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin huduttaki Zor Mağar bölgesine dönük yaptığı uyarı atışları, Süleyman Şah Türbesi’nin 2015’te taşındığı Eşme ile Ayn el-Arab’da yoğun bombardımana döndü.

ÇATIŞMA VE OBÜS ATIŞLARI

Salı gece yarısı ve çarşamba sabah saatlerinde Ayn el-Arab ve Tel Abyad’da meydana gelen çatışma ve obüs atışları neticesinde 6 PKK’lı etkisiz hale getirildi, 11 terörist ise yaralandı. Dün öğleden sonra gene Tel Abyad’dan birliklerimize taciz atışı gerçekleştiren teröristlere hemen karşılık verildi. Burada da 10 terörist etkisiz hale getirildi. Bu şekilde son iki günde bölgede etkisiz hale getirilen PKK’lı sayısı 16’ya vardı. Sınır koridorunu teröristlerden arındırılmak için uzun zamandır planlanan kapsamlı harekâtın artık an meselesi olduğu bildirilyor.

FIRAT'IN DOĞUSU İÇİN HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Suriye ve Irak’la 911 kilometrelik hudut hattı boyunca terörist unsur bırakmamakta net olan Türkiye, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtları ardından Suriye kuzeyinde Fırat nehrinin doğusu için de hazırlıklarını bitirdi. Sınır boyunca teyakkuzda bekleyen askerler, ABD destekli PKK’nın her hareketini izliyor. Kaynaklar, Karkamış’ın karşısındaki Cerablus’a dönük PKK unsurlarına obüslerle yanıt verilmesinin ve hemen sonrasında Ayn el-Arab ile Tel Abyad’a dönük bombardımanın, TSK’nın Fırat doğusu ile alakalı planlamalarına ışık tuttuğunu söylüyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal