Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çöken Binadan Seslerin Geldiğini Açıkladı

Kartal'da çöken 8 katlı binanın göçüğünden sesler geldiğini söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "İnşallah o vatandaşlarımızı da kurtaracağız" dedi.

07.02.2019-12:23 - (Son Güncelleme: 07.02.2019-12:24) Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çöken Binadan Seslerin Geldiğini Açıkladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kartal'da çöken binanın son 3 katının imar planının haricinde yapıldığını söylerken, "Ruhsat projeleri haricinde yapılmış binalar var. Bu binaları da il müdürlüğümüz bünyesinde tespitlerini gerçekleştiriyoruz. Bu tespitler kapsamında da risk çerçevesinde işlem yapacağız" dedi.

Bakan Kurum, Kartal'da çöken bina ile alakalı açıklama yaptı. Kurum şunları kaydetti:

"Bodrum katında taşıyıcı kolonlarda hasarlar var. Kurtarma çalışmalarının da binanın temelini boşaltacak biçimde olmaması şartıyla yapıyoruz. İki binayı da izliyoruz, şu anda herhangi bir risk söz konusu değil.

"GÖÇÜK ALTINDAN SESLER ALIYORUZ"

Ruhsat projeleri haricinde yapılmış binalar var. Bu binaları da il müdürlüğümüz bünyesinde tespitlerini gerçekleştiriyoruz. Bu tespitler kapsamında da risk çerçevesinde işlem yapacağız. Bizim için vatandaşımızın canı malı önemli. Riskli binalar da bu kurtarma çalışmalarının bitiminde işlemler gerçekleştirilecek.

Can hıraşhane biçimde birimler çalışıyor. Artık makine ekipman da işin içine girdi. Daha iyi koşullarda ekiplerimiz çalışıyor. Göçük altından sesler geliyor, inşallah onlara da kısa zamanda ulaşacağız."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal