Sebze Fiyatlarını Fazla Bulan Vatandaşlar Sitenin Önüne Sebze Ekmeye Başladı

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 72 konutun olduğu bir sitede vatandaşlar sitenin önündeki boş alana sebze ekmeye başladı. Vatandaşlar bu şekilde ucuza sebze yemek istiyor.

04.05.2019-10:55 - (Son Güncelleme: 04.05.2019-10:55)

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Yakınca Mahallesi'nde bir site önünde yer alan boş alanda ekim yapan site sakinleri, bu şekilde pazardan yüksek fiyata sebze almak yerine kendi ektikleri ürünleri daha ucuza yemek için uğraşıyor.

"EKONOMİYE BİR FAYDA SAĞLAMAK İSTİYORUZ"

72 konutun olduğu sitede yöneticilik yapan Adnan Karakaya, vatandaş olarak ekonomiye katkının haricinde piyasanın da altında sebze tüketmek için böyle bir girişim yaptıklarını ifade ederek, "Sitenin önünde yeşil alan vardı, biz de belediyeden izin alarak en azından ekonomiye bir yarar sağlamak istiyoruz. Kahve köşelerinde, banklar da oturarak, yüksek fiyatlara tepki göstererek olmaz. Bizimde elimizi taşın altına sokmamız lazım. Bu gemi su alırsa hepimiz batarız, ekonomimiz iyi değil, hep beraber bunu aşmamız gerek" şeklinde konuştu.

"KONUŞMAYLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMEZ"

Site önünde yaklaşık 1 dönümlük yeşil alan bulunduğunu fakat şu an için vatandaşlara örnek olma için küçük bir alanda ekim yaptıklarını söyleyen Karakaya, domates, biber, soğan, salatalık gibi sebze ekimi yaptıklarını ifade etti. Bu şekilde en azından dışarıdan alma yerine kendi yetiştirdikleri ürünleri tüketeceklerini söyleyen Karakaya, "Türkiye tarım ülkesi, bizler üretmezsek olmaz. Her zaman üreteceğiz, lafla peynir gemisi yürümez" diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal