Savunma Sanayii Müsteşarı Askeri Silah Üretiminde Müjdeyi Verdi

Savunma Sanayii Müsteşarı (SSM) İsmail Demir, Milli Piyade Tüfeği MPT-76’dan şimdiye kadar 16 binin üzerinde teslimat yapıldığını, üretim çalışmalarının devam ettiğini ve yeni projelerin yolda olduğunu açıkladı.

17.04.2018-23:03 - (Son Güncelleme: 17.04.2018-22:57) Savunma Sanayii Müsteşarı Askeri Silah Üretiminde Müjdeyi Verdi

AK Parti’nin aylık dergisine açıklamalar yapan İsmail Demir, savunma ve havacılık cirosunun 6 milyar doları geçtiğini ifade ederek, yaklaşık olarak 60 milyar dolar hacme sahip 600’ün üstünde proje yürütüldüğünü belirtti.

Yürütülen projelerde yüzde 70’lere ulaşan millilik oranına ulaşıldığını ifade eden Demir, şu açıklamaları yaptı:

“ATAK’IN ABİSİ” YOLDA

İsmail Demir, ‘İHA ve SİHA’larımızın ordumuza sağladığı faydayı ve harekat üstünlüğünü Zeytin Dalı Harekatı’nda yakından gözlemledik. ATAK projesinden edindiğimiz bilgi birikimi ve tecrübeyle ATAK’ın abisi olarak tanımladığımız daha geliştirilmiş yeteneklere sahip, tasarımı da dahil olmak üzere yerli bir helikopter geliştirmek için faaliyetlerimize başladık ve bu husustaki projemizde ilk adımımızı attık. Her türlü arazi ve hava koşullarına hizmet edecek yerli piyade tüfeğimiz MPT-76 yerli imkanlar kapsamında tasarlanmıştır. 42 farklı NATO standardında uygulanan testleri sıfır hata ile geçen tek tüfek olma unvanını kazanmış olan MPT-76’da seri üretim başlamış ve şimdiye kadar 16 binin üzerinde tüfek teslim edilmiştir. Bu teslimatlar devam etmektedir’

MİLLİ MOTOR ŞARTI

Müsteşar Demir, ‘Helikopterlerimizde kullanılan UMTAS, L-UMTAS, CİRİT; SİHA’larımızda kullanılan MAM-C ve MAM-L ile savaş uçaklarımızda kullanılan HGK, LGK, KGK gibi bir çok askeri mühimmat yerli imkanlarla üretilmeye başlanmıştır. Artık bu askeri mühimmatlar hususunda yurt dışına herhangi bir bağımlılığımızın olmadığını rahatlıkla ifade edebiliriz. Tüm platform ve füzelerde kullanılan motorların ülke içinde geliştirilmesi için projeler başlatıldı. Öncelikle bir sonraki seviyede taktik tekerlekli zırhlı araçların hepsinde milli motor, dişli kutusu ve diferansiyel kullanma şartı getiriyoruz’ diye açıklamalarını sonlandırdı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal