Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'den S-400'lere İlişkin Açıklama

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, "S-400'ler kurulumla birlikte Ekim ayında hazır olacak" açıklamasında bulundu.

20.02.2019-11:19 - (Son Güncelleme: 20.02.2019-11:41) Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'den S-400'lere İlişkin Açıklama

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, "S-400'ler kurulumla birlikte Ekim ayında hazır olacak" açıklamasında bulundu.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, konuştuğu canlı yayında kendisine yöneltilen soruları cevaplıyor. S-400'ler kurulumla birlikte Ekim ayında hazır olacağını bildiren Demir, ABD ile Patriot alımına dair görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

S-400'LER EKİM AYINDA HAZIR

S-400'lerin teslimatıyla ilişkin açıklamalar yapan Demir, "Başlangıçta söyledik, Temmuz 2019’da teslimat yapılmaya başlanacak. Ekim ayında da sistem aktif olmuş olacak. İki sistem var, ikinci sistemin takvimi ötelenmiş durumda, herhangi bir sıkıntı yok." sözlerini aktardı.

PATRİOT GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR

Türkiye'nin ikiden fazla hava savunma sistemine ihtiyacı olduğunu söyleyen SSB Başkanı İsmail Demir, "İkiden fazla hava savunma sistemine ihtiyacımız olduğunu bildirdik. Görüşmeler bu yönde oldu, milli çalışmalar da sürüyor. ABD’den Patriot talebimiz vardı, 1,5 senenin ardından geri dönüş yapıldı. Görüşmeler sürüyor, açıklığa kavuşması gereken konular bulunmakta. Teklifin içeriğini ve detayları olduğu gibi kabul etmemiz söz konusu değil. Hızlı bir trafik var." dedi.

OLAYIN TEKNİK TARAFINDAYIZ

S-400 alımının Türkiye’nin F35 alımını engelleyeceği hatta bu kapsamda Türkiye’nin bazı yaptırımlara maruz kalacağıyla ilgili olarak açıklamalar hakkında yorumlar yapan Demir, “Burada da aynı şeyi söylüyoruz. F35 veya Patriot, biz olayın teknik yönündeyiz. İki uçağın teslimi yapıldı iki uçağın teslimi gelecek ay yapılacak. Bu konuda anlaştık. Türkiye üretim konusunda iş paylaşımı anlamında neler yapabilir, bunları konuşuyoruz." sözlerini aktardı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal