Savunma Bakanı Akar: Sincar'ın Sonu Kabil Gibi Olmayacak

Savunma bakanı Akar, Salı günü yaptığı açıklamada, Kuzey Irak'ın Sincar bölgesinin PKK terör grubu için yeni bir sığınak olmayacağını söyledi.

18.12.2018-13:23 - (Son Güncelleme: 18.12.2018-13:18) Savunma Bakanı Akar: Sincar'ın Sonu Kabil Gibi Olmayacak

Savunma bakanı Akar, Salı günü yaptığı açıklamada, Kuzey Irak'ın Sincar bölgesinin PKK terör grubu için yeni bir sığınak olmayacağını söyledi. Meclis'teki bütçe konuşmasında Hulusi Akar, "Irak hükümetinin ayrılıkçı PKK terör grubunun Irak topraklarındaki varlığına son vermek için bizimle işbirliği yapmasını bekliyoruz." dedi.

Akar, Türkiye'nin Suriye, Irak ve komşularının toprak bütünlüğüne saygı duyduğuna dikkat çekti. "Ancak, ülke ve milletin güvenliği için, operasyonlarımız PKK terör grubunu Irak'ta tespit ettiği yerde etkisiz hale getirmeye devam edecek" dedi. Bakan Hulusi Akar, ''Sinjar’ın asla Kandil gibi olmasına izin verilmeyecek.’’ ifadelerini kullandı. Akar ayrıca, ABD'nin Suriye'nin Münbiç bölgesinden YPG / PKK terör grubunu temizleme sözünü de hatırlattı. “Terör grubunun Münbiç’te çukur kazdıklarını belirledik, zamanı geldiğinde, bu bölgedeki teröristler kazdıkları çukurlara gömülecek” diye vurguladı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal