Şarkıcının Telefonundan PKK Elebaşı İle Fotoğrafları Çıktı

Ünlü şarkıcı HDP'nin seçim çalışmalarına katılmış ve terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınıp tutuklanmıştı. Telefonunda PKK elebaşlarından Murat Karayılan ile çekilen fotoğrafları ortaya çıktı.

28.06.2018-18:11 - (Son Güncelleme: 28.06.2018-18:19)

Almanya vatandaşı olan ve Hozan Cane takma ismini kullanan şarkıcı Saide İnaç, geçen hafta Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27'nci Dönem Milletvekili seçimlerine yönelik faaliyetlerine katılmak için Edirne'ye geldi. Şehir merkezindeki çalışmaların sonrasında Enez ilçesine gitti.

PKK PROPAGANDASI

Şarkıcı Saide İnaç, Almanya’ya dönüş yolunda Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, sosyal medyada üzerinde yaptığı paylaşımlarda 'terör örgütü PKK'nın propagandası yaptığı' iddiasıyla gözaltına alındı.

TUTUKLANDI

Edirne Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan şarkıcı İnaç, geçen Salı günü sevk edildiği Edirne Adliyesi'nde 'terör örgütüne üye olmak' ve 'terör örgütü propagandası' yapmak suçlarından tutuklanarak hapishaneye gönderildi.

FOTOĞRAFLARI ORTAYA ÇIKTI

Mahkeme tarafından tutuklanan Saide İnaç'ın sosyal medya hesaplarında ve cep telefonunda yapılan inceleme sonucunda, bölücü terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Murat Karayılan ve teröristlerle Kandil'de çekilmiş görüntüleri bulundu. Savcılıkta ifade veren şarkıcı İnaç, fotoğrafların yönetmenliğini ve oyunculuğunu yaptığını ifade ettiği 'Şengal 74' filmindeki fotoğraflar olduğunu açıkladı. PKK’nın elebaşı Murat Karayılan ile görüntüsünün gerçek olduğunu itiraf eden şarkıcı Saide İnaç, diğerlerinin ise 'montaj' olduğunu iddia ederek, elinde silah olan fotoğrafları için "Film çekiyorduk" diye konuştu.

Almanya vatandaşı Saide İnaç'ın tutuklanmasının sonrasında sosyal medya hesabından, "Mahkemeye çıkarıldım, yönetmenliğini ve oyunculuğunu yaptığım Şengal 74 filmindeki görüntülerden dolayı tutuklandım. Edirne Kapalı Cezaevine götürülüyorum" ifadelerini paylaştı. Kısa bir süre sonra ise şarkıcı İnaç'ın sosyal medya hesabının kapatıldığı tespit edildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal