CHP Sözcüsü Tezcan, Süleyman Soylu'ya Sert Çıktı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "CHP'lileri şehit cenazelerine almayın" açıklamasının ardından, CHP Sözcüsü Bülent Tezcan sert açıklamalar yaptı. Tezcan, "Dehşet verici bir konuşma, terbiyesizce bir açıklama" dedi.

28.06.2018-17:37 - (Son Güncelleme: 28.06.2018-17:24) CHP Sözcüsü Tezcan, Süleyman Soylu'ya Sert Çıktı

CHP Parti Meclisi (PM), 24 Haziran seçimlerinin sonrasında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bir araya geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, toplantı sürerken basın mensuplarına açıklama yaptı. Tezcan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

PM toplantımız sürüyor. Orada gündem kapsamında görüşmelerimizi devam ettiriyoruz. Tabi burada disiplin gündemli toplanmış Parti Meclisi. Fakat seçim ardı olduğu için Parti Meclisimiz seçimle alakalı fikirlerini de açıklıyorlar. Bu esaslı bir seçim neticesi değerlendirme toplantısı değil. İlk olarak teknik heyetler kurduk, o heyetler seçim sonuçlarıyla alakalı raporlar düzenleyecek. Onları PM üyelerine gönderip, teknik raporlar kapsamında bir siyasi değerlendirmeyi Parti Meclisi’nde gerçekleştireceğiz.

SÜLEYMAN SOYLU'YA TEPKİ

Tabi biz bunlarla uğraşırken Türkiye’de isminin başında İçişleri Bakanlığı sıfatı olan bir kişinin açıklamaları toplumu derinden ve esaslı şekilde yaralamıştır. Bu derece sorumsuz, bu derece ölçüsüz, bu derece ayarsız bir açıklamayla neyi hedeflediklerini anlamak çok zordur.

Değerli arkadaşlar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehit cenazeleri üstünden halkı bölge hesabı içine girmiştir. Şaşırdık, önce şaka haber zannettik. Fakat gördük ki haberlerden, gerçekten diyor ki “Ben müsteşarım aracılığı ile valilere emir yolladım. Şehit cenazelerine CHP İl Başkanlarını kabul etmeyeceksiniz” demiş. Dehşet verici bir konuşma, terbiyesizce bir açıklama. Vicdansız bir açıklama, hadsiz ve sorumsuz bir açıklama.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal