Şanlıurfa'da 5 Bin Liraya Çalışacak Çoban Bulunamıyor

Şanlıurfa'da küçükbaş hayvancılık yapan besiciler çoban bulmakta zorlanıyor. Çobanlara 5 bin liraya kadar ücret verilmesine rağmen bu işi yapanlar daha fazla para istiyor.

19.04.2019-11:42 - (Son Güncelleme: 19.04.2019-11:37) Şanlıurfa'da 5 Bin Liraya Çalışacak Çoban Bulunamıyor

Küçükbaş hayvancılığın önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da, ilkbahar ve yaz aylarında hemen hemen günün hepsini merada sürülerin başında geçiren çobanlara, 5 bin liraya dek maaş veriliyor.

Şanlıurfa'da birçok besici, yüksek ücret vermesine karşın çoban bulmakta problem yaşıyor. Geçmişte çobanlık yapacak kişilerden referans istendiğini söyleyen besiciler, o dönemlerde bu işi yapmak isteyenlerin aracı bulduğunu fakat şimdi yüksek ücrete karşın hayvanlarına bakacak kimse bulamadıklarını söylüyor.

ÇOBANLAR DAHA YÜKSEK MAAŞ İSTİYOR

Çobanlık, yaklaşık 5 bin lirayı bulan aylık ücretle bölgedeki birçok mesleği de geride bırakıyor. Bölgede havaların ısınmasıyla sürülerini meraya götüren ve gece gündüz devamlı dışarıda olmak zorunda olan çobanlar, yemeklerini ise eşek sırtındaki heybelerde taşıyor. Hayvanlarını doyurduktan sonra uygun yerlerde dinlenmeye çeklen sürü yöneticileri, burada yaktıkları ateşte çay demleyip yemeklerini yiyor.

Hayvanların bütün sorumluluğunu alan ve bundan sebeple ailelerini kimi zaman aylarca göremeyen çobanlar, bu yüzden ücretlerinin daha da fazla olması gerektiğini düşünüyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal